E vinul roşu bun pentru inimă? Iată ce spun cardiologii

0
89

Sunt mulţi oameni care consideră vinul una dintre bucuriile vieţilor lor. Cu toate acestea există o diferenţă între a te bucura de un pahar de vin bun şi a suferi din cauza alcoolismului, însă mulţi nu ştiu unde începe unde se termină prima şi începe cea de-a doua. Consumi, adesea, două, trei patru pahare? Bei regulat? După ce vei afla răspunsurile la aceste întrebări vei şti exact unde te găseşti.

Pentru a înţelege legătura dintre consumul de vin şi sănătate trebui să devii conştient de faptul că prea puţin sau prea mult vin pot fi nesănătoase. Dacă însă bei cantitatea potrivită atunci rezultatele vor fi cele dorite de tine.

Ce trebuie să ştii despre vin şi sănătate

Un pahar de băutură, în ochii oamenilor de ştiinţă înseamnă 14 ml etanol sau 17 ml alcool pur. Acest lucru este echivalentul a 340 ml de bere, sau 142 ml de vin sau 42 ml liquor.

Consumul de alcool – puţin către moderat – adică un pahar de băutură pe zi pentru femei şi două pentru bărbaţi – este asociat cu un rata mai mică de mortalitate, moarte din cauza bolilor de inimă, diabet, stop cardiac şi atac cerebral. Aceste beneficii sunt mai uşor de demonstrat în cazul persoanelor care au peste 50 de ani.

Femeile au un nivel mai scăzut de alcool dehidrogenaza, o enzimă din ficat care metabolizează alcoolul şi, tocmai de aceea, sunt sfaturite să bea alcool în cantităţi mai mici.

Potrivit studiilor cantităţile ideale de alcool de consumat pe zi sunt de 1-2 pahare pe zi pentru femei şi 2-4 pentru bărbaţi. Sunt o mulţime de efecte benefice pentru cei care nu depăşesc această cantitate de alcool, printre acestea numărându-se cesterea nivelului HDL, colesterolul bun, reducerea inflamaţiei şi îmbunătăţirea funcţiei arteriale. Vinul roşu, în special, este bogat în polifenoli care au efecte antiinflamatorii şi antioxidante.

Un alt studiu a arătat până la 7 pahare pe săptămână la femei şi 14 la bărbaţi a fost asociată cu o scădere cu până la 30% a mortalităţii (din cauza bolilor de inimă).

 

 

 

 

 

Sursa: sfatulparintilor

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments