Iaşul, singurul oraş din zona Moldovei care va avea un aeroport regional

0
107

Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, care a mai precizat că, după discuțiile cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor, a fost modificat şi master planul pe zona aeroportuară, conform cerinţelor Comisiei Europene.

 

„Dacă până acum, Iaşului i se aprobase doar 10 milioane de euro din Fondurile Europene pentru dezvoltarea ulterioară, au fost aprobate toate obiectivele Aeroportului ieşean, minim o sută de milioane de euro. Asta va însemna că în perioada 2014 – 2020, deci Aeroportul ieşean va putea aplica la fondurile europene pe postul de transport în valoare de 100 de milioane de euro şi asta înseamnă că vom putea construi terminal cargo, platformă de parcare şi căi de rulare noi, în partea de nord, înspre comuna Aroneanu. În plus de planul aeroportului, mai avem proiectul terminalului intermodal, a centurlui intermodal de la Holboca şi care va fi legat de  aeroport atât prin şosea, cât şi pe o cale ferată”, a declarat președintele Adomniței pentru Radio Iași.

 

La recomandările reprezentanţilor de la Bruxelles, investiţiile, de peste 90 de milioane de euro care, iniţial, erau destinate aeroportului Bacău, vor fi transferate Iaşului.

 

(Sursa: radioiasi.ro

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments