După ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în primă instanţă de magistrați în Dosarul „Gloria”, primarul Buzăului Constantin Boşcodeală, şi lider al organizaţiei judeţene a PSD, are din nou probleme cu procurorii DNA.
Astăzi, la tribunalul Dâmboviţa, edilul Buzăului este judecat în dosarul „Orizont”, unde este acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Boşcodeală, a fost trimis în judecată în stare de libertate de către Direcţia Naţională Anticorupţie, sub acuzaţia de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, într-un dosar ce vizează trecerea ilegală a unei teren din domeniul public al statului în cel privat.
În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată, de asemenea în stare de libertate, Viorica Stana, care la data faptelor era director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Buzău, şi Trandafir Nicolae, care la acea dată era director al Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, după cum se arată într-un comunicat de presă transmis de DNA.
Ambii sunt acuzaţi de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Procurorii au instituit sechestru până la concurenţa sumelor de 12.720.000 lei, reprezentând prejudiciul cauzat statului (la nivelul anului 2001, al săvârşirii faptei) şi de 11.528.760 lei, reprezentând prejudiciul cauzat Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău. Potrivit rechizitoriului procurorilor, Constantin Boşcodeală, Viorica Stana şi Nicolae Trandafir, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu şi prin încălcarea dispoziţiilor legale în materia fondului funciar, au făcut posibilă trecerea unei suprafeţe de 33 de hectare de teren arabil din domeniul public al statului în domeniul privat al municipiului Buzău.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au menţionat că inculpaţii – Constantin Octavian Boşcodeală, Viorica Stana şi Trandafir Nicolae – ,,în calităţile menţionate, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu şi prin încălcarea dispoziţiilor legale în materia fondului funciar, au făcut posibilă trecerea unei suprafeţe de 33 ha teren arabil, din domeniul public al statului, în domeniul privat al municipiului Buzău. Terenul respectiv se afla în administrarea Staţiunii de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, fiind destinat exclusiv activităţii de cercetare şi producerii de seminţe şi material săditor din categorii biologice superioare şi, potrivit legii, nu putea face obiectul unei asemenea operaţiuni.
Sursa: libertatea