Înainte de competiţii au o dietă specială, un program strict de odihnă şi cantonamente în toată regula. Cei mai buni câştigă la competiţiile internaţionale mii de euro. Jucătorii pe calculator vor să fie numiţi sportivi, aşa cum se întâmplă în multe ţări unde gamingul are milioane de fani şi practicanţi. Liga din România are jucători profesionişti, comentatori înflăcăraţi şi deja câteva rezultate notabile.
Adrenalina pulsează ca la un salt cu paraşuta. Emoţiile cresc. Fazele explozive aruncate din tastaturi la miimi de secundă taie respiraţia publicului. Jocurile electronice dau palpitaţii ca o ratare la poartă în minutul 90, la fotbal.
Comentatorii de jocuri pe calculator îşi dau sufletul pe terenul unui joc Dota 2 sau League of Legends. Doamnelor şi domnilor, vi-l prezentăm pe Ilie Dobre al jocurilor pe calculator!
Sebastian a comentat meciuri în faţa unor săli de 20.000 de oameni sau din studio, pe o platformă online cu 40 de milioane de utilizatori.
Lumea jocurilor a căpătat o amploare de neimaginat, cu competiţii cu premii de zeci de milioane de dolari, adică sume ce l-ar face şi pe Cristiano Ronaldo să se reprofileze. „Ppăsărel” sau Cristian Bănăseanu s-a retras din competiţiile profesioniste acum patru ani, când încă nu se câştigau sumele fabuloase de azi. Tot din jocuri trăieşte, doar că acum este game designer.
Liga Profesionistă de Jucători pe calculator îşi doreşte ca gamingul să fie recunoscut ca sport. A şi început demersurile legale pentru asta la Ministerul Tineretului şi Sportului. Nu vede nicio diferenţă între un gamer şi un sportiv .
Sursa: tvr