Judecătorii ieșeni nu iartă. Doctorițele șpăgare din Vaslui, ARESTATE PREVENTIV

0
64

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis, miercuri, arestarea preventivă a doctoriţelor Simona Botez şi Doina Andrei, de la Secţia de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, acuzate de avorturi ilegale, luare de mită şi internări fictive.

 

Curtea de Apel Iaşi a admis, astfel, contestaţia procurorilor în cazul celor două doctoriţe, reţinute iniţial pe data 9 februarie şi eliberate ulterior pentru a fi cercetate sub control judiciar. Doctoriţele urmează să fie aduse în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

 

Ancheta în acest caz a fost declanşată după ce pe 2 februarie o pacientă a sunat la Linia Tel Verde Anticorupţie anunţând că doctoriţa Simona Botez i-a solicitat 1.500 de lei pentru a-i realiza o întrerupere de sarcină. Pe 9 februarie, poliţiştii de la anticorupţie au organizat flagrantul, folosindu-se de un ofiţer sub acoperire.

 

Doina Andrei este acuzată de săvârşirea a opt infracţiuni de luare de mită, Simona Botez de comiterea a şase infracţiuni de luare de mită, iar Adrian Tănăsescu, un al medic ginecolog de la SJU, de cinci astfel de fapte. Totodată, cele două doctoriţe sunt acuzate că ar fi făcut avorturi ilegale, în sarcina acestora reţinându-se că au efectuat avorturi la gravide cu sarcină mai mare de patru luni, faptă pedepsită de lege cu închisoare de la 6 luni la trei ani.

 

În timpul cercetărilor, mai multe paciente internate în Secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă au denunţat medicii că le-ar fi cerut bani efectuarea serviciilor medicale.

 

În timpul descinderilor la spital, ofiţerii anticorupţie au descoperit pacienţi care figurau internaţi pe numele altor persoane, în registrele de evidenţă figurând nume fictive.

 

Doctoriţele recurgeau la astfel de practici pentru a putea justifica scoaterea din farmacia unităţii sanitare a unor medicamente şi materiale sanitare, pe care le-ar fi folosit ulterior la cabinetele private. Magistraţii de la Tribunalul Vaslui au dispus interdicţia de a exercita profesia de medic în cazul celor două două doctoriţe.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments