Liderul Opoziției ruse, reținut la metroul din Moscova

0
75

Alexei Navalni, liderul Opoziţiei ruse şi cunoscut critic al Kremlinului, a fost reţinut, după ce a împărţit la metroul din Moscova pliante în care îi invită pe oameni să participe la un miting anti-guvernamental.

 

Kira Yarmish, purtătoarea de cuvânt a lui Navalni, a scris pe Twitter că acesta a fost reţinut duminică după-amiază de poliţia de Moscova, relatează Deutsche Welle.

 

De asemenea, alături de Navalni a fost reţinută cel puţin încă o persoană.

 

Un reprezentant al poliţiei moscovite a transmis că cei doi au fost reţinuţi pentru „tentativa de perturbare a ordinii publice”.

 

Roman Rubanov, director al fundaţiei lui Navalni, a scris la rândul său pe Twitter că a fost reţinut.

 

Navalni, împreună cu susţinătorii săi, împărţeau flyere în care îi chemau pe oameni la un marş „anti-criza”, care urma să fie organizat pe 1 martie. Rusia se confruntă cu o criză economică adâncă, după scăderea preţului la petrol şi după sancţiunile impuse de Occident.

 

Organizatorii se aşteaptă la o prezenţă de 100.000 de persoane. Aceştia ar trebui să protesteze faţă de măsurile anti-criza luate de autorităţile ruse. Un oficial rus a confirmat că a fost depusă cererea de organizare a mitingului şi că, în total, există şase cereri pentru mitinguri la Moscova în dată de 1 martie. Deocamdată nu s-a luat nicio decizie în legătură cu nicio cerere.

 

Purtătorul de cuvânt al lui Navalni a mai scris pe reţeaua de microblogging că susţinătorii acestuia au continuat să împartă pliante, în ciuda implicării poliţiei.

 

Navalni a fost condamnat cu suspendare, pentru fraudă. După sentinţa, însă, o instanţă l-a plasat în arest la domiciliu. Navalni, care a organizat protestele masive faţă de politica lui Vladimir Puţin, în urmă cu 3 ani, a declarat că nu va respecta ordinele tribunalului şi şi-a părăsit locuinţa de câteva ori de atunci, potrivit presei din Rusia.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments