Lovitura de teatru în cazul Elenei Udrea. Avocatul său susţine că la votul din Parlament nu a fost majoritatea cerută de lege

0
69

Elena Udrea a venit, marţi, la DNA pentru a fi audiata în dosarul „Gala Bute”, după ce Camera Deputaţilor a avizat ultimele cereri ale procurorilor de urmărire penală şi arestare preventivă a deputatului PMP.

 Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, susţine că votul de luni din Parlament, pentru cererea de arestare preventivă a Elenei Udrea, nu a întrunit condiţiile legale, deoarece în plen nu au fost suficienţi parlamentari, conform legii. În opinia sa, acest lucru înseamnă că votul poate fi considerat drept NEGATIV la cererea de arestare preventivă.

„Votul din plen nu întruneşte condiţiile legale, mai exact, ieri nu a fost întrunită majoritatea cerută de lege. Articolul 24, aliniatul 4, cere să existe o majoritate de jumătate plus unu din membrii Camerei. Ori ieri, dacă veţi face o socoteală simplă, au fost doar 170 de voturi pentru, din 199 minim necesare pentru aprobarea cererii. Vom invoca faptul că hotărârea respectivă este practic un vot de neavizare, fiindcă în măsura în care nu există majoritatea cerută de lege orice altă hotărâre este o hotărâre împotrivă.”

 La intrarea în sediul DNA, Elena Udrea a declarat că se aşteaptă să se întâmple ceea ce este firesc până la urmă, respectiv să fie audiata. Ea a spus că deja s-a obişnuit cu ceea ce i se întâmplă.

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCulmea absurdului la Poarta Albă. Gigi Becali a dispărut din puşcărie
Articolul următorAnaliză Stratfor: Rusia se va dizolva, România se va uni cu Basarabia
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments