Monica Iacob Ridzi a fost încarcerată la Penitenciarul Gherla. Faptele pentru care a primit 5 ani de închisoare

0
77

Monica Iacob Ridzi s-a predat luni seara la Poliţia din Cluj, după ce a fost condamnată definitiv la 5 ani de închisoare cu executare.

Ea fost găsită vinovată pentru abuz în serviciu şi o pagubă adusă ministerului Tineretului şi Sportului de peste 650.000 de euro. Banii au fost cheltuiţi cu ocazia manifestărilor organizate, în 2009, de Ziua Tineretului.

Monica Iacob Ridzi este încarcerată la secţia exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla. Ea s-a predat luni după amiază şi a venit împreună cu soţul ei, Tiberiu Iacob Ridzi. Fostul ministru va rămâne aici pe perioada carantinei, respectiv 21 de zile. Aici i se vor prezenta drepturile, obligaţiile şi totodată va fi supusă unui consult medical, având în vedere starea ei de sănătate. Un medic vă trebui să stabilească dacă ea poate fi tratată în penitenciar.

Fostul ministru a declarat că este grav bolnavă şi că viaţa ei este în pericol. De asemenea, o comisie de disciplină urmează să-i stabilească regimul de detenţie în care îşi va executa pedeapsa.

Cinci ani cu executare pentru abuz în serviciu a primit şi fosta consiliera a Monicăi Iacob Ridzi, cercetată în acelaşi dosar.

Monica Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, a primit vestea departe de sală de judecată a instanţei supreme. Ea a aşteptat ca sentinţă să îi fie comunicată oficial şi s-a prezentat la poliţie, care a predat-o Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Ridzi a fost condamnată la 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu, pentru felul în care a cheltuit banii pentru organizarea zilelor tineretului la Costineşti acum 6 ani.

În fata judecătorilor, Ridzi a susţinut că este nevinovată şi a cerut să fie lăsată să îşi crească cei doi copii, mai ales că are probleme grave de sănătate.

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului a cheltuit nejustificat banii ministerului în 2009, când au fost organizate petreceri de Ziua Naţională a Tineretului în aproape toată ţara. Ridzi a atribuit ilegal unor firme private contracte de prestări servicii pentru organizarea evenimentului, prejudiciind bugetul ministerului cu peste 3 milioane de lei.

Ridzi însă a susţinut tot timpul că este nevinovată: „Voi continua să mă prezint în faţă oricăror organe ale statului pentru a-mi demonstra nevinovăţia”, spunea Ridzi, în 2009.

Monica Iacob Ridzi a intrat în politică în 1997, la Petroşani. A devenit deputat PDL în 2004, iar în 2008 a fost numită ministru al Tineretului şi Sportului. Dosarul penal în care era cercetată a obligat-o să demisioneze. A rămas parlamentar, dar a schimbat în mai multe rânduri partidul pe care îl reprezenta. În prezent este deputata UNPR.

Pe blogul sau, fostul ministru a postat un text în care susţine că este nevinovată şi că are probleme de sănătate. Dar, parcă presimţind o condamnare definitivă, adăugă resemnată că „altarul de sacrificiu are nevoie de al 13-lea ministru”.

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments