Noi percheziţii la Constanţa. DNA îl vizează pe preşedintele CJ, Nicuşor Constantinescu

0
57

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este acuzat de abuz în serviciu într-un nou dosar privind finanţări ilegale din fonduri publice. Surse judiciare citate de Agerpres susţin că acesta ar fi efectuat plăţi ilegale din fonduri nerambursabile către diverse asociaţii. În total, ar fi vorba de peste 5 milioane de lei, achitaţi în 2012. În acest dosar mai apar numele lui Cristian Zgabercea, fost angajat al Consiliului Judeţean Constanţa şi actual producător general al Televiziunii Române şi al Sorinei Hortolomei, şi ea o apropiată a lui Nicuşor Constantinescu, scrie Agerpres.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, ar fi plătit în mod nelegal peste cinci milioane de lei, reprezentând finanțări nerambursabile din fonduri publice, către diverse asociații, finanțarea și plățile fiind efectuate de către unitatea administrativ-teritorială a județului Constanța, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Sursele citate susțin că el ar fi cercetat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu și conflict de interese. Conform surselor, plățile au fost efectuate în anul 2012, Nicușor Constantinescu fiind ajutat de un angajat al CJ Constanța, Cristian Bogdan Zgabercea, cunoscut ca un apropiat al acestuia.

Nicușor Constantinescu ar mai fi cercetat și pentru conflict de interese, după ce, în perioada 2009 — 2014, a încheiat șase contracte de prestări servicii cu două societăți la care este asociat Gabriel Sorin Strutinsky, persoană aflată în relații comerciale cu el, au mai declarat sursele judiciare.

 

 

 

 

 

 

Sursa: tvr

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments