Percheziții DNA la sediul Prefecturii Suceava

0
63

Sunt perchezitii DNA la sediul Prefecturii Suceava, în biroul prefectului dar şi la serviciul juridic. Procurorii caută documente ce ar putea dovedi o posibilă implicare a prefectului în mai multe acte de corupţie, susţin surse apropiate anchetei. Dimineaţă, procurorii însoţiţi de jandarmi în civil au percheziţionat şi domiciliul prefectului, transmite Digi 24.

 

Ancheta vizează infracțiuni care ar fi fost comise în perioada 2012-2014. La sfărșitul lunii ianuarie procurorii anticorupție au mai perchiziționat o dată biroul prefectului de unde au ridicat o serie de documente.

În acest caz, acuzațiile se referă la modul în care au fost construite casele din comuna Brodina, distruse în urma inundațiilor din 2010.

 

De asemenea, la începutul lunii februarie procurorii DNA au comunicat faptul că au început urmărirea penală a prefectului Suceava pentru alte patru infracțiuni.

 

Un prim cap de acuzare are la bază intervenția prefectului pe lângă angajați ai APIA Suceava pentru a acorda subvenții Consiliului Local Udești, deși comuna nu îndeplinea criteriile pentru a fi aleasă. Mai mult edilul nu l-a demis pe primarul comunei Udești care fusese găsit în incompatibilitate. De asemenea, prefectul nu a acerut revizuirea unor hotărîri de consiliu local ale aceleiași comune cu toate că știa că sunt ilegale.

 

La finalul perchezițiilor de astăzi procurorii vor face și audieri.

 

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments