Plângerea penală la DNA l-a convins: Radu Mazăre a acordat elevilor o reducere de 50% pe mijloacele de transport în comun

0
78

Radu Mazăre a decis că toţi elevii din municipiul Constanța să beneficieze de o reducere de 50% la transportul în comun, după ce aceştia au depus o plângere penală la DNA împotriva edilului de la malul mării, în care îl acuzau de abuz în serviciu pentru că nu le oferă subvenţii la transport.

 

Radu Mazăre a declarat, vineri, la şedinţa Consiliului Local, că a propus Consiliului Judeţean al Elevilor două variante pentru subvenţionarea abonamentelor de transport, arata Mediafax.

 

Prima variantă presupunea că toţi elevii constănţeni, indiferent de veniturile părinţilor, să beneficieze de 50% reducere, iar a doua variantă prevedea că subvenţia să fie acordată doar elevilor ai căror părinţi au venituri de cel mult 1.800 de lei pe membru de familie, în timp ce copiii ai căror părinţi câştiga salariul minim pe economie să beneficieze de gratuitate la transportul în comun.

 

Primarul Constanței a precizat că elevii au ales prima variantă, iar aceasta a fost adoptată în şedinţa de vineri a Consiliului Local. În plus, proiectul prevede că elevii orfani, precum şi persoanele cu handicap uşor şi mediu să aibă gratuitate la transportul în comun.

 

Asociaţia Elevilor din Constanța, care a depus reclamaţia la DNA împotriva lui Mazăre, a menţionat că acţiunea sa a dat roade.

 

„Demersurile iniţiate de membrii Asociaţiei Elevilor din Constanța de acum doi ani şi-au produs astăzi (vineri – n.red.) efectele. Consiliul Local Constanța a adoptat o hotărâre prin care toţi elevii care învaţă în municipiul Constantă beneficiază de 50 la sută reducere la transportul local în comun. De asemenea, elevii orfani vor beneficia de gratuitate, conform legii”, se precizează într-un comunicat al Asociaţiei Elevilor.

 

Elevii din Constanța au depus, pe 4 februarie, o plângere la DNA împotriva edilului Radu Mazăre, pe care îl acuză că nu le acordă reduceri la transportul în comun.

 

De asemenea, ei au cerut luarea unor măsuri preventive faţă de primarul de la malul mării, pentru că s-au simţit ameninţaţi după declaraţiile lui Mazăre, potrivit căruia „dacă faci lucruri rele, Dumnezeu ţi le întoarce”. Totuşi, reprezentanţii DNA le-au recomandat elevilor să se adreseze Poliţie în acest sens.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments