Prefectul de Suceava a fost reținut de procurorii DNA

0
63

Prefectul de Suceava, audiat la DNA, a fost reținut. Procurorii anticorupție au efectuat mai multe percheziții, inclusiv la domiciliul prefectului. DNA Suceava spune că ancheta vizează suspiciuni de abuz în serviciu și corupție comise în perioada 2012 – 2014, transmite Digi 24.

 

Prefectul de Suceava a fost reţinut de către procurorii DNA, la capătul mai multor ore de percheziţii la instituţia pe care o conduce, dar şi la domiciliul acestuia. Florin Sinescu nu este singurul intrat în vizorul procurorilor anti-corupţie.  

 

În același dosar este anchetat și primarul din comuna Brodina, care este suspectat de trafic de influență.

 

La audierea prefectului, procurorii au fost interesaţi de modul în care au fost construite casele din comuna Brodina, case care au fost distruse în inundaţiile din 2008. Prefectul de Suceava mai este acuzat că nu l-a demis pe primarul comunei Udești, acesta aflându-se în stare de incompatibilitate. Un alt cap de acuzare spune că prefectul ar fi intervenit pe lângă angajați APIA Suceava pentru a acorda subvenții Consiliului Local Udești, deși această comună nu îndeplinea condițiile necesare pentru a putea primi aceste subvenții.  

 

Prefectul va fi prezentat sâmbătă Tribunalului din Suceava cu propunere de arestare preventivă.

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments