Prietenul lui Vladimir Putin: „Această rasă, românii, omoară pentru câțiva euro”

0
61

Gianluca Buonanno

Europarlamentarul Victor Negrescu a reacționat dur la declarațiile xenofobe și rasiste ale colegului său din Parlamentul European, Gianluca Buonanno, membru al partidului xenofob Liga Nordului, la adresa românilor din Italia.

“Nu dau doi bani pe sinuciderea deţinutului român. Aş fi mulţumit doar dacă toţi românii din Italia ar reveni acasă. Eu îi înţeleg pe gardieni; un deţinut a făcut un gest revoltător, iar gardienii îşi riscă vieţile pentru 1.200 de euro pe lună. Îi înţeleg pe cei care au făcut anumite comentarii. Nu îmi pasă absolut deloc că a murit unul. Infractorii de acest fel nu au nicio limită, iar mulţi din această rasă, românii, omoară, comit masacre, pentru câţiva euro. Dacă s-a omorât, a fost alegerea lui, s-au economisit bani. Nu îmi pasă că s-a omorât un superinfractor. Unul mai puţin de întreţinut, sunt de acord cu multe dintre comentariile făcute online”, a declarat Gianluca Buonanno, cel care s-a remarcat printr-un spectacol grețos în momentul în care s-au votat în Parlamentul European sancțiunile împotriva Rusiei.

 

“Italia este un stat reprezentativ al Uniunii Europene și unul dintre cei mai vechi și serioși parteneri economici și politici ai României. Este dezamăgitor să vezi că un produs politic italian, cum este Gianluca Buonanno ajunge într-o funcție de responsabilitate cum este Parlamentul European, doar pentru a prolifera declarații inumane, rasiste și xenofobe inclusiv la adresa cetățenilor români”, a declarat Victor Negrescu. “Suntem datori să reacționăm la atacurile rasiste de orice fel, cu atâț mai mult când acestea au loc la nivel european. Politica pe care o face europarlamentarul italian este o rușine pentru toate valorile pe care Uniunea Europeană le apără. Apreciez delimitarea autorităților italiene de toate declarațiile gardienilor din sistemul public de penitenciare care, folosind același model ca al lui Buonnano, au dat declarații rasiste și inumane în spațiul public”, a mai spus Victor Negrescu.

 

Europarlamentarul a depus încă de anul trecut, prima petiție în Parlamentul European împotriva discriminării românilor, o inițiativă comună cu deputatul PSD Andrei Dolineaschi. Cei peste 20.000 de semnatari ai Petiţiei cer Parlamentului European “adoptarea unei rezoluţii pentru condamnarea tratamentului nedrept și discriminatoriu” împotriva românilor, precum și “adresarea unei solicitări Comisiei Europene pentru realizarea unei anchete preliminare cu privire la numeroasele discriminări publice la care au fost și sunt supuși românii”.

 

 

 

(Sursa: paginaeuropeana.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentBanca Centrală Europeană prezintă marţi nouă bancnotă de 20 de EURO
Articolul următorEduard Hellvig, VALIDAT LA ȘEFIA SRI! Cum i-a convins politicianul pe colegii parlamentari să-l voteze
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments