Proiectul social lansat pe Facebook de tinerii din Iaşi. "Dacă ştiu că pot ajuta pe cineva, mă ajut şi pe mine"

0
87

La Iaşi, de exemplu, câţiva prieteni au lansat pe Facebook un proiect denumit TROC, prin care ajută familii nevoiaşe, cu mulţi copii, şi oameni fără adăpost.

30 de fete şi băieţi au îmbrăţişat ideea în mai puţin de o lună. Iar unul dintre iniţiatori, pasionat de gastronomie, şi găteşte pentru sărmani.

Bogdan, unul dintre iniţiatorii grupului TROC, e specialist în marketing şi lucrează pentru o companie farmaceutică din Iaşi. Este pasionat însă şi de gastronomie, iar în timpul liber ia cursuri ca să devină chef. A găsit însă vreme să îi ajute şi pe cei mai puţin norocoşi.

„Dacă ştiu că pot ajuta pe cineva, cumva mă ajut şi pe mine pe interior”, spune Bogdan Puiu.

Printre beneficiarii proiectului se număra o familie cu cinci copii, care trăieşte numai din alocaţii.

„Am copiii la şcoală, am şi la grădiniţă, numai că trăim în condiţii dificile, fără apă, fără lumină, fără căldură, lemne, căutam pe la gunoaie”, spune Anca Trofin, mama copiilor.

Bogdan a gătit pentru ei şi le-a pregătit mai multe cadouri.

„Pui cu brocolli gratinat, probabil că nu în fiecare zi familia respectivă la care vom merge îşi permite să mănânce o astfel de mâncare, nici nu au cuptor”, spune Bogdan.

Doi prieteni de-ai săi, studenţi în anul 5 la medicină, găsesc cazurile.

„Când îi vezi cum se bucura, ne mai întreabă de problemele de sănătate ale copiilor, asta mă bucura să văd că totuşi sunt şi ei dispuşi la rândul lor să doneze. Una dintre familii ne-a dat câteva lucruri”, a spus Diana Chiriţă.

Alţi 30 de tineri li s-au alăturat în campania umanitară, în doar o lună.

 

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentTemperaturile sunt mai mari decât ar fi normal în această perioadă. Cum va fi vremea în zilele următoare
Articolul următorFOTO. În paradisul ăsta au dormit concurenţii de la "Sunt celebru, scoate-mă de-aici!". Hotelul de 5 stele din Africa arată bestial!
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments