Propunerea unui bănățean: „ÎMBRĂȚIȘEAZĂ UN MAGHIAR”. Campanie originală împotriva tensiunilor interetnice

0
64

Indiferent de etnie, oamenii ar trebui, în mod cert, judecaţi individual după caracterul lor, însă, de multe ori, se pare că uităm acest aspect. Un tânăr din Timişoara a lansat un eveniment inedit – pe 10 martie românii şi maghiarii sunt invitaţi să se îmbrăţişeze şi să-şi facă poze, pentru a da astfel un exemplu pozitiv şi a le aminti celor care au ajuns într-o extremă că suntem cu toţi oameni şi ar trebui să ne comportăm între noi ca atare, indiferent de etnie.

 

Edwin Sebastian Marc, student la Universitatea de Vest din Timişoara şi unul dintre iniţiatorii protestelor din noiembrie 2014, de dinaintea alegerilor prezidenţiale, potrivit debanat.ro, a iniţiat evenimentul pe Facebook sub titlul „Îmbrăţişează un maghiar! / Ölelj meg egy romanţ”.

 

„Se apropie luna martie. Cunoaştem cu toţii circul: maghiarii ies la miting, bineînţeles că se întâmplă cumva, undeva să se găsească un naţionalist maghiar să spună ceva nelalocul lui, se nasc conflicte, discuţii şi breiching-niuz-uri pe la televiziuni, apoi urmează contra-marşurile naţionaliştilor români cu cunoscutele insulte şi urlete, care la rândul lor generează resentimente în rândul comunităţii maghiare, continuând acest caroussel al urii. De douăzeci de ani România se dă în spectacol pe această temă, în loc să se promoveze munca în echipă şi armonia interetnică. De 10 martie, vrem să dăm un exemplu de normalitate. Rugăm cât mai mulţi Români să îşi facă poze îmbrăţişând Maghiari, şi viceversa. Se poate şi altfel. Împreună”, a scris Edwin Sebastian Marc în descrierea evenimentului respectiv.

 

(Sursa: Epoch Times România)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAtac rasist într-un restaurant McDonald's din UK. Un bărbat a dat foc părului unei femei de culoare care aştepta mâncarea
Articolul următorAtentat în Ucraina. Trei morți la Harkov, în timpul unui marș de solidaritate și comemorare a victimelor ultimului an de război
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments