Putin moare de râs. Soldaţii NATO s-au antrenat cu cozi de mături în loc de mitraliere

0
70

Un scandal a izbucnit la Berlin în legătură cu înzestrarea tehnică a armatei germane, după ce militari din unităţile Bundeswehr-ului care fac parte din forţa de reacţie rapidă a NATO s-au antrenat cu cozi metalice de maturi în lipsa de mitraliere la recentele aplicaţii din Norvegia, relatează Agerpres.

Militarii au vopsit în prealabil în culoare neagră cozile de maturi pentru ca să aducă a puşti şi le-au ataşat apoi unor vehicule blindate.

Un oficial al forţelor armate germane a negat însă aceste informaţii, difuzate, în opinia sa, ‘pentru a induce în eroare’ opinia publică. La recentele exerciţii militare din Norvegia, potrivit acestuia, au fost într-adevăr implicate blindate de tipul GTK Boxer, dar fără a fi planificate trageri la ţintă.

Cu toate acestea, el nu a putut să le explice jurnaliştilor canalului de televiziune ARD de ce militarii germani au folosit cozi de mătură în loc de mitraliere.

În reportajul sau, ARD se bazează pe un raport intern al unuia dintre inspectorii Bundeswehr-ului, în care se menţionează că soldaţii armatei germane se plâng de mult timp de lipsa de arme. Conform documentului, 41% dintre soldaţii germani nu dispun de suficiente pistoale P-8 sau de mitraliere de tipul MG3; se simte o lipsă acută de dispozitive de vedere nocturnă, iar cele din dotare sunt în multe cazuri parţial defecte.

Dacă nu va fi asigurată cu armele şi echipamentele necesare, armata germană nu va putea face faţă sarcinilor în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, subliniază raportul citat de ARD.

Presa germană a sesizat încă anul trecut ca armata Republicii Federale întâmpina probleme în ceea ce priveşte înzestrarea să tehnico-materială. Astfel, s-a constatat că doar 42 de avioane Eurofighter Typhoon dintr-un total de 109, câte se afla în dotarea armatei germane, pot să zboare.

 

 

 

Sursa: realitatea

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments