Radu Mazăre cere voie Laurei Codruța Kovesi să-i permită deplasarea în SUA

0
73

Edilul Constanței, Radu Mazăre, cercetat sub control judiciar, a solicitat Direcției Naționale Anticorupție să poată părăsi țara la începutul lunii februarie.

 

Mazăre vrea să participe la o întâlnire în interes de serviciu în Statele Unite, unde ar urma cu să se discute cu reprezentanţi ai Fundaţiei Clinton şi ai unei companii de consultanţă, pentru o investiţie care ar urma să fie realizată în Portul Constanţa, relatează Mediafax.

 

„Am făcut o cerere către procurorul de caz acum două săptămâni şi jumătate pentru a-mi permite deplasarea în interes de serviciu la o invitaţie oficială în SUA, la două companii de acolo. Una, de fapt, este Fundaţia Clinton şi a doua este o companie care acordă consultanţă pentru cea mai mare investiţie americană care urmează să fie făcută în România, şi anume în Portul Constanţa. Discutăm despre o investiţie de aproximativ 1,4 miliarde de dolari, un fel depozit pentru gaze şi pentru petrol care ar urma să fie pe insula din Portul Constanţa”, a afirmat Mazăre.

 

Primarul Constanței a spus că așteaptă răspuns de la Laura Codruţa Kovesi, după ce procurorul general i-a respins cererea de a pleca din țară.

 

„Aceste două invitaţii le-am depus la momentul respectiv procuroarei. Procuroarea mi-a dat răspuns că nu îmi dă permisiunea şi am făcut o nouă cerere către şefa procuroarei de caz, doamna Kovesi. Şi acum aştept să-mi răspundă”, a explicat Mazăre.

 

El a precizat că invitația respectivă în SUA este valabilă până în 20 februarie.

 

Radu Mazăre a mai spus că în următoarele săptămâni expiră perioada de 60 de zile de control judiciar, iar dacă procurorii îi vor prelungi această măsură, atunci o va ataca în instanţă.

 

Primarul Constanţei este anchetat de DNA pentru că ar fi primită mită de la un om de afaceri ca să realizeze cartierul de locuinţe.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments