Radu Mazăre, reclamat de elevii din Constanţa la DNA

0
56

Elevii din Constanţa au depus, miercuri, o plângere împotriva edilului Radu Mazăre pe care îl acuză că nu le acorda reduceri la transportul în comun.

De asemenea, ei au cerut luarea unor măsuri preventive faţă de primarul de la malul mării, pentru că s-au simţit ameninţaţi după declaraţiile lui Mazăre, potrivit căruia „dacă faci lucruri rele, Dumnezeu ţi le întoarce”.

„Am venit astăzi (miercuri -n.red.) la DNA pentru a depune o plângere penală pe numele primarului Radu Mazăre, pentru infracţiunea de abuz în serviciu, deoarce de 15 ani, de când este primar, refuza să aplice legea şi să le acorde elevilor reducerea de 50% la transportul local în comun.

Ne dorim ca legea să fie respectată şi elevii să beneficieze de dreptul lor de care beneficiază şi colegii lor din alte municipii reşedinţa de judeţ din ţară”, a spus Alexandru Manda, reprezentant al Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Acesta a adăugat că le-a cerut procurorilor anticorupţie să ia şi măsuri preventive împotriva lui Radu Mazăre, întrucât elevii s-au simţit ameninţaţi, dar reprezentanţii DNA i-au recomandat să se adreseze Poliţie în acest sens.

Scanadalul dintre edil şi elevi a început după ce aceştia din urmă au anunţat, marţi, că îl vor reclama la DNA, acuzându-l că refuză să le acorde 50% reducere la transportul local în comun, aşa cum este stipulat la art. 84 (1) în Legea educaţiei naţionale.

Numitul Mazăre Radu-Stefan refuza de 15 ani de zile să aplice legea şi să acorde elevilor reducerea de 50 la sută la transportul local în comun, pe care legea le-o garantează. În acest moment, prejudiciul este de peste 50 de milioane de euro”, au susţinut reprezentanţii asociaţiei.

Radu Mazăre a răspuns acuzaţiilor, transmiţându-le un mesaj elevilor din oraş.

„E rău şi păcat şi ar trebui să deschidă ochii foarte bine, ca să nu folosesc alt termen, să vadă că toţi cei care au făcut plângeri la DNA şi care arătau cu degetul să-l băgăm în puşcărie, să-i facem, să-i dregem, acum sunt pe undeva pe la priciu. Pentru că Dumnezeu, dacă faci lucruri rele, ţi le întoarce, dacă faci lucruri bune, îţi dă tot lucruri bune”, a spus Mazăre.

„Beneficiază de jumătate de abonament subvenţionat cei care au venituri de până în 18 milioane pe membru de familie. Dacă mă întrebaţi pe mine cred că este suficient, nu cred că un copil ai cărui părinţi câştiga 100 de milioane fiecare trebuie să beneficieze de jumătate de gratuitate”, a adăugat el.

 

 

 

 

Sursa: obiectiv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments