Britanicii de la „Wild Carpathia” critică dur apariţia producţiei de televiziune „The Romanians Are Coming”, care prezintă poveştile a trei români ajunşi în Regatul Unit. Documentarul postului Channel 4 a stârnit, de la difuzarea primului episod, reacţii dure din partea imigranţilor români, mulţi simţindu-se umiliţi de acesta.
Mesajul echipei „Wild Carpathia”, care a promovat şi a lăudat România în străinătate prin intermediul unui documentar în trei părţi difuzat în zeci de ţări, a fost postat pe pagina de Facebook a acestora.
„Sunt extrem de jenat de ignoranţa şi de prejudecăţile colegilor britanici cu privire la viziunea lor despre România”, începe mesajul lansat de britanici pe Facebook, menţionând totodată că „pseudo documentarele precum <Vin Românii>” sunt „o ruşine pentru orice cineast cinstit”.
Cei de la „Wild Carpathia” susţin, de asemenea, că acesta ar fi un moment ideal pentru a difuza cele trei părţi ale documentarului lor pe canalele de televiziune din Regatul Unit „pentru a ajuta la corectarea acestei monstruoase denaturări” şi dau asigurări că îi vor contacta pe reprezentanţii acestora, începând cu BBC, pentru a vedea dacă pot reuşi acest lucru.
„Aşa cum ştiu foarte bine, contrar portretului realizat de presa britanică, românii sunt buni, muncitori, oameni cultivaţi şi am găsit mai multă generozitate acolo decât poţi avea parte, în mod normal, în Marea Britanie. Deşi unele regiuni sunt într-adevăr sărace şi mulţi au parte de dificultăţi, marea majoritate a românilor sunt oameni onorabili şi decenţi cu legături puternice de familie, diferiţi de comunităţile disfuncţionale de aici, unde mulţi dintre noi ne aruncăm bătrânii în azile sau ajungem părinţi part-time împărţindu-ne copiii cu partenerii de care am divorţat pe care eram pregătiţi, în multe cazuri recente, să jurăm că îi vom iubi, onora şi ne vom supune lor până când moartea ne va despărţi”, se mai menţionează în postare.
Echipa „Wild Carpathia” este, totodată, de părere că existenţa comunităţii de români în Marea Britanie duce la îmbogăţirea diversităţii culturale a Regatului Unit şi că aceasta cuprinde mulţi oameni oneşti şi harnici, nu ca „mulţi graşi, leneşi paraziţi britanici care se plâng atunci când alţii sunt pregătiţi să facă muncile pe care ei le consideră sub demnitatea lor”.
Membrii echipei îi sfătuiesc, de asemenea, pe conaţionalii lor să vadă oportunităţile pe care le au şi să admire în loc să îi judece pe alţii.
Sursa: gandul