Record: 9 mașini în care nu a murit nimeni în ultimii ani

0
131

Numărul morţilor de pe autostrăzile din SUA a scăzut semnificativ în ultimii ani, iar experţii în domeniul siguranţei spun că acest lucru se datorează unui cumul de factori precum drumurile îmbunătăţite şi sancţiunile mai aspre pentru şoferii care conduc în stare de ebrietate. Dar un nou studiu arată că designul şi tehnologia îmbunătăţită a maşinilor au dus la prevenirea accidentelor şi la scăparea cu viaţa a celor implicaţi în accidente auto.

Un număr record de 9 modele vândute în 2011 au avut o rată de deces a şoferilor de zero, ceea ce înseamnă că nimeni nu a murit într-un accident în care a fost implicat un astfel de vehicul pe parcursul perioadei studiate de către Institutul pentru Siguranţa pe Autostrăzi din SUA, care a lansat joi un raport.

În marea lor parte, acestea nu sunt maşini ultra-exotice. Sunt modele de masă, cum ar fi minivanul Honda Odyssey şi sedanul Subaru Legacy, precum şi SUV-ul Mercedes-Benz GL.

Cele nouă vehicule sunt :
Audi A4 4WD
Honda Odyssey
Kia Sorento 2WD
Lexus RX 350 4WD
Mercedes- Benz GL -Class 4WD
Subaru Legacy 4WD
Toyota Highlander 4WD hibrid
Toyota Sequioa 4WD
Volvo XC90 4WD

Pe ansamblu , studiul arată că automobilele de astăzi au devenit mai sigure, datorită îmbunatăţirilor tehnice şi tehnologice, care fac că impactul cu alte maşini din direcţia opusă sau cu obiecte staţionare să nu mai fie unul fatal.

De asemenea, investiţiile industriei auto în siguranţa pasagerilor derulate de-a lungul anilor au făcut că numărul deceselor pe autostrăzi să scadă de la 50.000 de americani în urmă cu câteva decenii la doar 7.700 în 2012.

Maşinile cu cei mai mulţi morţi
Studiul dezvăluie, de asemenea, un decalaj mare între cele mai bune şi cele mai proaste vehicule pe drum. Un total de 19 de modele vândute în 2011 au înregistrat mai puţin de 5 decese fiecare. Dar cele mai proaste 19 modele au înregistrat de la 46 de morţi în sus.

Cea mai nesigură maşină poate fi considerată Kia Rio, cu 149 de morţi, urmată de sedanul Nissan Versa, cu 130 de astfel de cazuri.

Lista celor mai mortale maşini este completată de modele compacte şi supermini, dar şi din acelea de dimensiuni mari. Chevrolet Silverado Crew Cab 4WD a înregistrat 79 de morţi , în timp ce în cazul sedanulului Mercury Grand Marquis s-au raportat 67 de decese.

 

 

Citește mai multe pe CNBC

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAflă câți copii trebuie să faci – vezi ce spun astrele
Articolul următorUn boiler electric supraîncălzit a lăsat o familie din Galați pe drumuri în plină iarnă
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments