Respiro în procesul de luare de mită al medicului Paul Botez. Interceptările procurorilor vor fi expertizate

0
105

Magistraţii Tribunalului Iaşi au luat o decizie surprinzătoare în procesul medicului Paul Botez. Cunoscutul ortoped acuzat de luare de mită a contestat interceptările făcute de procurori, iar acum, judecătorii au aprobat expertizarea acestora, arată „Evenimentul”.

 

„Este vorba despre o expertiză a vocii şi vorbirii, prin care să se stabilească dacă înregistrările sunt autentice. Clientul meu nu a recunoscut ce a spus în transcrierile convorbirilor făcute de procurori şi susţine că discuţiile au fost scoase din context”, a precizat avocatul Liviu Bran. Expertiza se va realiza la un institut specializat din Bucureşti şi ar putea dura câteva luni.

 

Doctorul Paul Botez, şef de secţie la Spitalul de Recuperare, a fost denunţat de un bătrân din Scânteia că i-ar fi cerut 5.000 de lei pentru a-l opera la şold. Procurorii au pus la cale flagrantul, iar bărbatul a venit la doctor cu 4.000 de lei, bani inseriaţi.

 

Când i-au scotocit prin cabinet medicului, anchetatorii au mai găsit 65.000 de lei, 44.000 de euro, 2.500 de dolari şi 80 de ruble. La acuzaţia de luare de mită în formă continuată s-a adăugat cea de fals în declaraţia de avere. Ortopedul nu ar fi trecut sumele de pe nişte carduri de credit – 5.000 de euro şi circa 67.000 de lei. Botez a susţinut că nu luase bani de la pensionar, iar comoara din birou ar fi aparţinut unei asistente cu care avea o relaţie extraconjugală.

 

 O expertiză similară a fost făcută în dosarul ex-prefectului Radu Prisăcaru, însă nu l-a salvat de o condamnare la 4 ani de puşcărie pentru luare de mită.

 

Citește și Belele mari pe capul medicului Paul Botez. După acuzațiile de luare de mită, s-a trezit și cu un copil din flori pe cap

 

Stenograme

Paul Botez: Cinci mii te costă, cincizeci de milioane.

Neculai A: Cincizeci de milioane?

P.B.: Da.

N.A.: Păi, şi eu ce să spun, mă duc să le iau şi mâine dimineaţă vin…

P.B.: Fă biletul, ţi-am dat cu data de azi.

N.A.: Da, da.

P.B.: Păi, fă-ţi internare.

N.A.: Aşa.

P.B.: Şi du-te şi-ţi ia, şi întoarce-te la internare.

N.A.: Aşa, aşa, păi asta am vrut să spun, gata.

P.B.: Du-te!

N.A.: Aduc mâine dimineaţă cum trebuie şi gata. Multă sănătate!

 

(Sursa: ziarulevenimentul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments