Scriitor american ateu, măcelărit în plină stradă de fundamentaliști islamici, în Bangladesh. Era cu soția

0
87

Avijit Roy, scriitor american ateu, a fost atacat şi hăcuit cu macetele, joi, în capitala Bangladeshului, Dacca. El primise ameninţări din partea fundamentaliştilor islamici, cu privire la scrierile sale laice.

 

Doi atacatori neidentificaţi i-au atacat cu macetele pe Avijit Roy şi soţia sa, Rafida Ahmed Bonna, când se întorceau acasă de la un târg de carte, scrie Time.

 

„El a murit şi a fost adus la spital. Soţia sa a fost şi ea grav rănită. Şi-a pierdut un degetîn atac”, a relatat şeful poliţiei locale, Sirajul Islam.

 

Roy, cetăţean american născut în Bangladesh, a fondat Mukto-Mona, un blog laic unde erau postate articole liberale ale scriitorilor din naţiunea musulmană. El a scris şi câteva cărţi, printre care cea mai cunoscută este Biswasher Virus (Virusul credinţei).

 

În ţara din sudul Asiei a avut loc o serie de atacuri la adresa scriitorilor şi gânditorilor atei. În 2013, bloggerul ateu Ahmed Rajib Haider a fost hăcuit de fundamentalişti şi ucis. Islamiştii radicali din ţară cer demult că scriitorii care critică islamul să fie ucişi.

 

Poliţia a lansat o anchetă cu privire la crimă şi a recuperat macetele folosite de atacatori.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentRochia purtată la gala Oscar 2015 de Lupita Nyong'o fost furată. Valorează 150.000 de dolari
Articolul următorPlanul tarifar pentru furnizarea agentului termic în Iași: până în 2028, prețul gigacaloriei se dublează
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments