Sfaturi sănătoase pentru micul dejun: Evita aceste greşeli ale dimineţii

0
90

Mulţi oameni sar peste micul dejun pentru că, mai târziu, se simt mai flămânzi decât atunci când n-au mâncat nimic dimineaţa. Însă, potrivit nutriţioniştilor, oamenii nu se simt flămânzi PENTRU CĂ au mâncat micul dejun, ci pentru că au consumat micul dejun GREŞIT. Iată cele mai întâlnite greşeli când este vorba despre micul dejun, potrivit Huffingtonpost.com:

1. Proteine insuficiente

Multe persoane consuma la micul dejun un bol de cereale şi lapte. Pare alegerea potrivită, nu? Bineînţeles, o ceaşcă de lapte furnizează 8 grame de proteină, însă ia în calcul faptul că, de multe ori, după ce n-au mai rămas cereale în castron, nu mai bei şi laptele care rămâne.  Proteină se digera mai încet decât carbohidraţii, aşa că dacă nu ai multe proteine, în curând îţi va fi din nou foame. Dacă nu vrei să bei laptele care a rămas în bol, adăugă un ou fiert tare în micul dejun pentru o extraproteina. De asemenea, poţi lua proteine din pâinea din cereale integrale sau din unt de arahide.

2. Prea puţine fibre

Cu cât micul dejuns conţine mai mult zahăr, cu atât mai repede se digera şi tu vei fi tot mai înfometat. În schimb, cu cât mai multe fibre conţine cu atât mai mult nu-ţi va fi foame. Regula de aur: micul dejun ar trebui să conţină întotdeauna 5 grame de fibre şi întotdeauna ar trebui să fie mai multe fibre decât zahăr. Pentru extra fibre adăugă seminţe de chia sau de în.

3. Fără grăsimi

O masă fără grăsimi te va face să te simţi flămând în mai puţin de o oră. Priveşte la micul dejun sănătos bazat pe iaurt greces cu 0% grăsimi, cereale bogate în fibre şi stafide. Unde este grăsimea? Fie treci la iaurtul de 2% grăsimi, fie adaugi nuci sau alune pentru a evita senzaţia de foame. Însă, chiar dacă trebuie să adaugi puţină grăsime, ţine minte că mai mult nu înseamnă mai bun.

4. Mâncare insuficientă

În vreme ce fructele sunt bogate în fibre, vitamine şi minerale nu sunt suficiente pentru un mic dejun. Nu este de ajuns să iei un măr în drum spre locul de muncă, pur şi simplu nu-ţi va fi de ajuns. Dacă stai la masă şi consumi 300-400 de calorii, te vei simţi mult mai satisfăcut. Până când va veni timpul prânzului aceste extracalorii vor fi irelevante sau te vor ajuta să nu mănânci mai mult.

5. Să iei micul dejun prea târziu

De regula ar trebui să iei micul dejun la o oră după ce te-ai trezit (când este posibil). Cu cât o peroana întârzie mai mult luarea micului dejun, cu atât mai greu va fi de satisfăcut după ce va lua masa. Nu uita, scopul micului dejun este să-ţi furnizeze enenergie o perioadă cât mai lungă după ce te-ai ridicat de la masă. Odată ce micul dejun este apropiat de prânz, nu ar mai face treaba eficace.

REGULA DE AUR: Dacă vrei un mic dejun săţios, încearcă să eviţi greşelile de mai sus, sau măcar o parte din ele. Însă nu uita: orice mic dejun este mai bun decât niciun mic dejun.

 

 

 

Sursa: sfatulparintilor

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments