Situație critică în Donbas: Şeful OSCE în Ucraina cere instaurarea unui armistiţiu temporar

0
53

Situația din estul separatist al Ucrainei este tot mai critică. Şeful observatorilor OSCE în Ucraina, Ertugrul Apakan, a cerut miercuri instaurarea unui armistiţiu temporar în estul Ucrainei, pentru a permite evacuarea populaţiei civile din zone de conflict, transmite independent.md.



„Populaţia din estul Ucrainei a îndurat suficient. Cer, în termenii cei mai fermi, încetarea bombardamentelor în zonele rezidenţiale şi instaurarea unui armistiţiu temporar, care ar permite evacuarea imediată a populaţiei paşnice”, a declarat Apakan, citat de Tass.

„Singura modalitate de a restaurea pacea este revenirea tuturor părţilor la masa de negocieri pentru punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk”, a afirmat el, solicitând încheierea unui „armistiţiu de durată” între Kiev şi rebelii proruşi din estul Ucrainei.

 

„Misiunea de observare (a OSCE) este pregătită să ajute şi să sprijine armistiţiul”, a dat asigurări el, subliniind că „acesta trebuie instaurat imediat”.

Marţi, ministrul sârb de Externe, Iviţa Dacici, a cărui ţară deţine preşedinţia OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa), a îndemnat părţile beligerante să înceteze măcar pentru trei zile luptele de la Debalţeve, pentru a permite evacuarea din zonă a populaţiei civile.

 

 

 

(Sursa: independent.md)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments