Țintarul CSMS în retur: 8 victorii în 17 finale. Ce şanse are Iașul să scape de la retrogradare

0
109

Vineri, CSMS Iaşi a disputat primul meci din returul Ligii I, în deplasare, cu Viitorul lui Hagi, învingând, în sfârșit, cu 3 la 0, echipa de tinere speranțe a Regelui. Înainte de începerea părţii a doua a campionatului, echipa pregătită de Nicolo Napoli ocupă locul al XV-lea, cu 12 puncte acumulate, fiind la cinci puncte de locul al XII-lea, care asigură rămânerea pe prima scenă a fotbalului românesc.

 

Pentru a fi siguri că se vor salva de la retrogradare, ieşenii trebuie să acumuleze 38-40 de puncte, ceea ce înseamnă că trebuie să facă un retur aproape perfect, în care să strângă aproximativ 26 – 28 de puncte, fiind necesare cam nouă victorii din 17 partide, sau opt victorii și trei-patru remize.

 

Şanse mai mult ipotetice

Pentru a putea scăpa de retrogradare, ieşenii trebuie „să bage sub ei“ în clasament şase echipe. Teoretic, acest lucru este posibil, dacă ţinem cont că Rapid Bucureşti are o echipă schimbată total în această iarnă, Oţelul Galaţi şi Ceahlăul Piatra Neamţ se confruntă cu mari probleme financiare, iar CFR Cluj a fost depunctată cu 24 de puncte şi a intrat în insolvenţă. Ar mai rămâne două echipe pe care ieşenii să le depăşească. Cele mai importante „ţinte“ sunt Concordia Chiajna, Gaz Metan Mediaş, FC Braşov şi Universitatea Cluj, echipe situate la o distanţă de cinci-şase puncte.

 

 

De unde poate lua puncte Iaşul

În retur, ieşenii vor disputa nouă meciuri pe teren propriu şi opt în deplasare. Pentru a-şi atinge obiectivul, elevii lui Nicolo Napoli sunt „condamnaţi“ să nu facă paşi greşiţi pe teren propriu, în faţa contracandidatelor, ceea ce înseamnă victorii cu Gaz Metan Mediaş (0-0 în tur), FC Braşov (0-2), Ceahlăul Piatra Neamţ (2-2) şi Rapid Bucureşti (2-0). La aceste victorii obligatorii, ieşenii pot spera că vor mai putea obţine punct sau puncte pe teren propriu cu Dinamo (0-1), echipă aflată în insolvenţă şi care nu poate participa în cupele europene, cu Universitatea Cluj (0-2), o altă formaţie în insolvenţă, dar şi cu Steaua (0-1), care ar putea fi deja campioană înaintea meciului din ultima etapă. Dar aceasta nu înseamnă că partidele cu Astra (1-2) şi CFR Cluj (0-4) sunt dinainte pierdute.

Însă ieşenii trebuie să aducă puncte şi din deplasare, cei mai accesibili adversari părând a fi Viitorul (0-0), Oţelul Galaţi (0-0) şi Concordia Chiajna (1-2). Surprize ar putea să apară şi din disputele de la Petrolul Ploieşti (1-5), echipă care se confruntă cu mari probleme financiare, FC Botoşani (2-2), care nu a învins gruparea ieşeană în ultimii ani, sau Pandurii Târgu Jiu (3-0), echipă învinsă categoric în tur de ieşeni.

Pe de altă parte, cele mai grele deplasări par a fi cele de la ASA Târgu Mureş (2-2), CSU Craiova (1-3), două echipe care visează la cupele europene.

 

Cinci achiziţii – trei titulari

Pe fondul renunţării la mai mulţi jucători, gruparea din Dealul Copoului a fost nevoită să facă mai multe achiziţii în această iarnă, toate posturile, cu excepţia celui de portar, fiind deficitare.

Primul venit în Copou a fost fundaşul Mădălin Ciucă. Folosit în aproape toate meciurile amicale din Antalya, jucătorul în vârstă de 32 de ani se anunţă a fi titular în centrul defensivei ieşene.

Un alt fundaş achiziţionat în această iarnă de CSMS Iaşi este bosniacul Bojan Markovic, însă acesta nu pare a fi o soluţie pentru primul „11“.

În linia mediană, ieşenii i-au luat pe brazilianul Fabio Braga şi Andrei Enescu, fost jucător la Gaz Metan Mediaş. Dacă Braga, venit cu câteva kilograme în plus şi care s-a şi accidentat în Antalya, va lipsi în primele partide, Enescu ar putea fi titular încă din prima etapă a returului, în condiţiile în care Olah şi Creţu vor lipsi.

În avanposturi, ieşenii l-au achiziţionat pe bosniacul Bojan Golubovic, care se anunţă a fi titular de drept, alături de Onduku.

 

Bilanţ pozitiv în Antalya

În cadrul stagiului de pregătire din Antalya, ieşenii au obţinut trei victorii, 3-0 cu Pohang Steelers, 2-0 cu FC Alashkert şi 1-0 cu Cernomoreţ Odessa, au remizat cu FC Bunyodkor, scor 1-1 şi cu Korona Kielce, scor 1-1, şi au pierdut cu NK Zvijezda Gradacac, scor 0-2.

 

Creţu şi Olah – out!

Creţu s-a accidentat într-un amical disputat de CSMS Iaşi în Antalya şi nu a mai fost folosit în ultimul meci amical disputat de selecţionata divizionară a României cu cea a Republicii Moldova.

„În urma unui consult la medicul echipei naţionale de fotbal a României, Pompiliu Popescu, acesta i-a spus lui Creţu că are ciupitură de menisc. Nu se pune problema unei operaţii, însă trebuie ca Alex să urmeze un tratament“, a menţionat Florin Prunea.

 

Citește și În clase cu wireless dar cu WC-ul în fundul curții. NOROIUL și FRIGUL, cele mai grele materii la școala din sat

 

 

Lotul CSMS Iaşi pentru retur

Portari: Alessandro Caparco, Branko Grahovac, Nicuşor Grecu.

Fundaşi: Ionuţ Voicu, Florin Plămadă, Marius Mihalache, Mădălin Ciucă, Milan Mitic, Alexandru Ţigănaşu.

Mijlocaşi: Gabriel Bosoi, Alexandru Ciucur, Alexandru Creţu, Liviu Mihai, Adrian Olah, Andrei Enescu, Fabio Braga, Valentin Coşereanu, Narcis Bădic, Andu Moisi, Marian Chelaru.

Atacanţi: Bojan Golubovic, Gomo Onduku, Alexandru Boiciuc, Mădălin Crengăniş.

 

 

 Întrebarea primăverii: va mai prinde CSMS 2016 în prima ligă? În câteva săptămâni primim răspunsul

 

PLANUL de bătaie pentru RETUR

Victorii acasă cu:

Gaz Metan Mediaş (0-0 în tur)

FC Braşov (0-2)

Ceahlăul Piatra Neamţ (2-2)

Rapid Bucureşti (2-0)

TOTAL: 12 puncte

 

Egaluri acasă cu:

Dinamo (0-1)

Universitatea Cluj (0-2)

Steaua (0-1)

CFR Cluj (0-4)

TOTAL: 4 puncte

 

Victorii în deplasare cu:

Viitorul (0-0),

Oţelul Galaţi (0-0) 

Concordia Chiajna (1-2)

TOTAL: 9 puncte

 

Deplasări pe muchie:

Petrolul Ploieşti (1-5)

FC Botoşani (2-2)

Pandurii Târgu Jiu (3-0)

TOTAL: 3 puncte

 

Meciuri imposibile:

ASA Târgu Mureş (2-2)

CSU Craiova (1-3)

TOTAL: 0 puncte

 

Total puncte retur: 28 puncte

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments