Trupul tenorului care s-a sinucis în locuinţa sa, depus în foaierul Teatrului Naţional din Iaşi. Motivele gestului său tragic

0
91

Este doliu la Opera Naţională din Iaşi, care a pierdut pentru totdeauna un artist. La doar 34 de ani, Octavian Andrei Dumitru a fost găsit fără suflare în locuinţa sa.

Se pare că avea probleme financiare, după ce se împrumutase ca să îşi ridice casă. Săptămâna aceasta ar fi urmat să o vândă, spun cunoscuţii, însă bărbatul nu a mai găsit puterea să reziste până atunci.

Colegii lui încearcă acum să obţină o derogare de la mitropolie, ca să poată să îi ţină slujba de înmormântare.

 

Octavian Dumitru a fost găsit fără suflare în casă (foto sus) de iubita lui, o colegă de la Opera din Iaşi. S-ar fi mutat împreună cu ea la marginea Iaşiului toamna trecută.

„A mai spus colegilor că va face pasul ăsta, „că mă sinucid”. O depresie pe un fond sensibil ca noi tare mai suntem sensibili. Ne vedeţi târî pe scenă, primim aplauze dar de fapt suntem foarte slabi”, a declarat artistul Adrian Ionescu, de la Opera din Iaşi.

„Chiar în urmă cu câteva zile m-am întâlnit cu el la operă în Iaşi, şi l-am întrebat, ce se întâmplă Octavian, că parcă nu mai este aura aia a ta de altă dată? Nu a vrut să-mi spună, nu ştiu ce probleme avea”, a afirmat regizorul Octavian Jighirgiu.

Cântăreţul ar fi avut probleme financiare, după ce s-a împrumutat ca să îşi ridice casă. Săptămâna asta însă ar fi urmat să o vândă, pentru aproape 50 de mii de euro, spun apropiaţii.

Absolvent al Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, Octavian Dumitru a apărut în zeci de spectacole celebre de Verdi, Strauss, Puccini sau Bizeţ.

„Parcă ştia că o să se întâmple şi parcă voia să cânte în toate spectacolele că nu mai are timp!”, spune colegul său Adrian Ionescu.

 

În urmă cu cinci zile a apărut în ultimul său spectacol Bărbierul din Sevillia.

Pe scena teatrului muzical din Galaţi s-a jucat duminică seara printre lacrimi. Colegii artistului au aflat despre tragedie chiar înainte să păşească în lumina reflectoarelor.

„Culmea ironiei face că noi să fi cântat pe scenă „VIAŢA E FĂCUTĂ S-O TRĂIEŞTI PÂNĂ LA CAPĂT”. Şi iată că nu a fost aşa, Octavian nu a avut tăria asta şi mă doare sufletul”, a mai spus Adrian Ionescu.

„Toţi sunt îndureraţi, de când au aflat cumplită veste, colegul, prietenul şi colaboratorul nostru Octavian Dumitru nu mai este printre noi. Este ceva inexplicabil, noi încă îl aşteptăm pe scenă”, spune directorul Teatrului Muzical Nae Leonard din Galaţi, Teodor Nită.

Pe contul artistului de Facebook, dar şi pe cele ale prietenilor, curg mesajele de condoleanţe. Mulţi au rămas înmărmuriţi de această veste şi au mers la Operă să-i aprindă o lumânare. Luni, la ora 13, trupul său neînsufleţit va fi depus în foaierul Teatrului Naţional din Iaşi, acolo unde şi-a susţinut interpretările în ultima perioadă.

Colegii săi încearcă să obţină o derogare de la Mitropolie, ca să poată să îi ţină slujba de înmormântare, chiar dacă a decis să-şi curme singur zilele. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments