Un nou protest al celor cu credite în franci elvețieni, la Iași. Manifestanții cer demisia lui Mugur Isărescu

0
60

Foto: ziaruldeiasi.ro

Românii care au credite în franci ies în stradă duminică la amiază, cerând adoptarea unei iniţiative legislative care să soluţioneze situaţia gravă în care se găsesc, transmite Ziarul de Iași.

 

Protestele au fost organizate de Grupul Clienţilor cu Credite în CHF simultan în mai multe oraşe din ţară (Iaşi, Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Constanţa) în intervalul orar 12:00 – 15:00. Clienţii cer convertirea în lei a creditelor. Oamenii se declară sufocaţi de ratele care s-au dublat sau chiar s-au triplat în unele cazuri şi acuză autorităţile că nu iau măsuri pentru protecţia populaţiei.

 

La Iași s-au adunat în jur de 100 de persoane. Protestul a început prin intonarea imnului „Deşteaptă-te, române”. A fost adusă o staţie de amplificare.

 

Majoritatea celor adunaţi în faţa BNR sunt din Vaslui, Botoşani, Paşcani, Roman. Ei îi cheamă şi pe cei din municipiul Iaşi să li se alăture. Mitingul este autorizat pentru 250 de persoane până la ora 15:00. I se cere demisia lui Mugur Isărescu, numit „mincinos”. Băncile sunt huiduite. Şi parlamentarii sunt printre cei care au căzut în dizgraţia cetăţenilor.

 

„Ieşitul în stradă este singura soluţie”, spun clienţii băncilor. Ei luptă pentru transformarea în lei a tuturor creditelor luate în monede exotice.

 

Isărescu este comparat cu Hiler. Protestatarii spun că şi dictatorul era inteligent, dar că a distrus lumea.. Clienţii băncilor sunt revoltaţi şi din cauza creditului negat de guvernatorul BNR şi cer să fie verificat de ANI. Clienţii băncilor nu vor să se aplice legea falimentului personal, cerând conversia şi o marjă de 20%, mai scrie sursa citată.

 

 

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments