Vapor ticsit cu țigări de contrabandă, la Galați

0
123

În data de 05 februarie a.c., între orele 12.00 – 16.00, în baza unui plan comun de acţiune încheiat între Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-port cu Biroul de Poliţie Transporturi Navale Galaţi şi Biroul Vamal Galaţi s-a organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia contrabandei şi a fraudelor vamale.

 

În acest scop s-a efectuat un control amănunţit asupra unei nave sub pavilion Panama cu un echipaj format din 13 marinari, navă aflată la încărcare cu cereale în Portul Galaţi.

 

 

În urma controlului efectuat, echipa comună formată din poliţişti de frontieră, poliţişti din cadrul Biroului Transporturi şi inspectori vamali a descoperit, ascunse la nivelul 3 al navei, în plafonul unei cabine neocupate folosită ca spaţiu de depozitare, cantitatea de 730 pachete de ţigări marca Assos, fabricate în Grecia.

 

 

Extinzând cercetările echipa comună de control a mai descoperit în plafonul sălii de comandă a navei, 1.470 de ţigarete, tot marca Assos fabricate în Grecia.

Ofiţerul secund, cetăţeanul sirian A. S. în vârstă de 25 de ani a declarat că ţigările îi aparţin şi că le-a cumpărat din Turcia, intenţionând să le comercializeze.

 

 

Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare totală de 5.404 lei în vederea confiscării, cetăţeanul sirian fiind sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments