VIDEO. Proiecție de gală a celui mai așteptat film românesc al momentului, la Iași

0
89

Pelicula „De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, va avea o proiecție de gală la Iași duminică, 1 martie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților, din Iași. La eveniment vor lua parte regizorul Tudor Giurgiu și actorii Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile, Alin Florea, Liviu Pintileasa și Mihai Smarandache.

 

Filmul va fi proiectat la Casa de Cultură a Studenților și pe 27 și 28 februarie, de la ora 19.00.

 

„De ce eu?” a avut premiera mondială la Festivalul de la Berlin și rulează în cinematografele din România din 27 februarie. În Iași, va putea fi vizionat din 27 februarie la Cinema City Iulius Mall și Cinema Republica.

 

Biletele pentru spectacolele de la Casa Studenților pot fi achiziționate în avans, începând din 19 februarie, din rețeaua Bilet.ro, iar de la Casa de Cultură a Studenților, doar în ziua fiecăreia dintre cele trei proiecții (27, 28 februarie si 1 martie 2015), de la 16.00.

 

Patru dintre actorii care se vor întâlni cu publicul ieșean pe 1 martie și care fac parte din echipa filmului, sunt ieșeni sau au studiat actoria la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași.

 

Născut în 1977, la Bârlad, Emilian Oprea – actorul principal – a studiat actoria la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, absolvind în 2001, la clasa profesorilor Cornelia Gheorghiu şi Emil Coşeru. Din 2002, este actor la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, unde a jucat în peste 20 de spectacole, colaborând cu regizori precum Radu Afrim („Sufletul. Puncte de vedere”, „Omul pernă”, „Inimi cicatrizate”, „Adam Geist”, „Plaja”), Victor Ioan Frunză, Istvan Szabó şi Radu Apostol.

 

 

Filmul este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002, la doar 29 de ani, în contextul anchetei asupra unui alt procuror şi a presiunilor exercitate asupra sa. Devenit un simbol al luptei din interior împotriva unui sistem corupt, Panait a fost subiectul a numeroase articole de presă şi dezbateri. Rolul său este preluat Emilian Oprea, actor la Teatrul ‘Maria Filotti’ din Brăila, aflat la debut în rol principal într-un lungmetraj de cinema, se arată în documentul citat.

Distribuţia este completată de Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Liviu Pintileasa, Mihai Smarandache, Alin Florea, Lucreţia Mandric, Sore Mihalache, Ionuţ Caras, Virgil Ogăşanu.

Loredana Novak şi Tudor Giurgiu semnează scenariul filmului. Director de imagine este Marius Panduru, montajul este semnat de Lemhenyi Reka, de scenografie s-a ocupat Cristian Niculescu, iar costumele au fost create de Szelyes Andrea. Muzica este compusă de Viktor Chouchkov.

 

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments