VIDEO. Sora jihadistului John șochează presa britanică: a realizat un film „educativ” presărat cu imagini criminale

0
59
[iframe frameborder=”0″ width=”698″ height=”503″ scrolling=”no” id=”molvideoplayer” title=”MailOnline Embed Player” src=”http://www.dailymail.co.uk/embed/video/1163116.html” ]

Sora celui cunoscut până mai ieri ca John Jihadistul a şocat şi ea printr-un filmuleţ realizat pentru universitatea pe care o frecventează. Studentă la jurnalism, la Universitatea Middlesex, aceasta a realizat un filmuleţ în care apar un criminal în serie şi o elevă moartă.

 

Daily Mail, care postează online filmul numit „The Killer’s Footsteps”, îi ascunde însă identitatea, relatând doar că este vorba despre sora mai mică a lui Mohammed Emwazi.

 

Tânăra are 19 ani şi, la fel ca fratele ei, a mers la şcoală Quintin Kynaston.

 

În ceea ce priveşte filmul scurt postat de Daily Mail, în acesta apar imagini şocante, inclusiv o elevă urmărită de un bărbat cu chipul ascuns, ce ţine în mână un cuţit. La finele filmului, tânăra e ucisă.

 

Potrivit acesteia, filmul transmite ideea că „răzbunarea nu e niciodată răspunsul corect”.

 

Despre călăul din film, aceasta spune că intenţionat i-a acoperit fata, pentru „a se juca puţin cu publicul”, dându-i impresia că poate fi oricine, scrie ea în descrierea „producţiei”.

 

„Poate fi un prieten, un membru al familiei, un profesor sau cineva neîntâlnit până acum. În orice caz, ucigaşul îşi ştie victima şi a urmărit-o”, explică ea.

Tânăra susţine că mesajul ascuns al înregistrării este acela că nu ar trebui să credem în stereotipuri, să alegem „vinovaţii” în funcţie de culoarea pielii sau de credinţa lor.

 

Fratele ei, a cărui identitate a fost făcută publică joi, este absolvent al aceleiaşi universităţi unde merge şi ea, în vestul Londrei.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments