Zi nefiresc de caldă pentru acest moment al anului. Prognoza meteo până vineri

0
51

Marţi, temperaturile continuă să crească uşor şi vom avea vreme caldă peste tot, chiar deosebit de caldă pentru această dată în regiunile intracarpatice.

Marţi ne-aduce vreme caldă, câteva ploi slabe în sudul şi în estul ţării şi vânt mai intens în zona Banatului. Maximele termice ajung în intervalul 7…17 grade.În Dobrogea şi în Bărăgan cerul rămâne acoperit de nori întreaga zi şi vă mai plouă slab din când în când. Vântul nu va exagera, iar maximele vor urca până la 12…13 grade- valori mult mai ridicate decât ar fi normal la această dată.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim atmosfera mohorâtă, câţiva stropi de ploaie şi temperaturi peste mediile perioadei. După prânz temperaturile vor ajunge la 11 grade Celsius. Şi în jumătatea nordică a Moldovei înnorările vor fi consistente şi vor mai veni ceva ploi, dar în cantităţi neînsemnate. Temperaturile, scad uşor faţă de ziua trecută şi la amiază se vor înregistra 8…9 grade Celsius.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş vremea continua să se încălzească. Aici se vor atinge chiar şi 15 grade; norii vor fi numeroşi, dar trecător se va arăta şi soarele. Şi vestul ţării are parte de o zi nefiresc de caldă pentru acest moment al anului. Maximele vor urca până la 16…17 grade; vor fi înnorări pe parcursul zilei, dar ploile vor apărea cu totul izolat. Vântul va prezenta intensificări în zona Banatului.

În centrul României găsim destul de mulţi nori, dar şi un pic de soare şi temperaturi cu mult mai ridicate decât ar fi normal la această dată. La munte mai vin ceva precipitaţii slabe; în rest şansele de ploaie sunt aproape inexistente. În sud-vestul ţării va fi cam înnorat şi nu este exclus să plouă slab, din loc în loc. La capitolul temperaturi vom sta foarte bine, maximele, în creştere faţă de ieri, vor ajunge la 14 grade Celsius. În ţinuturile sudice înnorările persistă şi va ploua trecător, însă vorbim despre cantităţi neînsemnate de apă. Temperaturile se menţin la valori ridicate pentru această perioadă.

În Bucureşti rămânem cu vremea caldă, dar cerul va fi plin de nori şi ar putea să mai plouă slab, trecător. Vântul va sufla cel mult moderat; maximă va ajunge la 12 grade, iar miercuri dimineaţa se vor înregistra în jur de 6 grade – valoare potrivită pentru maximă termică. La munte se mai anunţa câteva ploi slabe în Carpaţii Orientali şi Meridionali; în rest ploile vor apărea pe suprafeţe foarte mici, iar la peste 1800 de metri altitudine ar putea să cadă precipitaţii slabe, mixte. Vântul va avea unele porniri în Munţii Banatului; iar temperaturile vor fi foarte ridicate pentru această perioadă.

PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE 3 ZILE

Miercuri va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar ploile vor fi mai frecvente seara şi noaptea în sud şi sud-vest. Joi se anunţă mulţi nori şi ploi în nord, în vest şi în centru. Ziua de vineri ne-aduce atmosfera închisă şi ploi pe zone vaste în sudul ţării şi mai puţin în rest. Temperaturile se menţin ridicate în tot acest interval.

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments