5 moduri în care poți câștiga bani din pasiune

0
104

Și nu, nu începem cu video chaturile care au devenit tot mai aggressive în campaniile de recrutare interpelând studentele chiar în fața universităților sau în campusurile studențești, ci de pasiuni sau hobby-uri care momentan te pot ajuta să-ți rotunjești veniturile, iar pe termen lung se pot transforma într-o carieră cu care te poți mândri.

Fotografie

Deși fotografia este de mulți ani unul dintre cele mai interesante hobby-uri ale românilor de toate vârstele, dezvoltarea tehnologică și în special apariția telefoanelor cu cameră foto a crescut foarte mult numărul persoanelor care se dedică în mod periodic acestei pasiuni. Deși smartphone-ul nu face încă parte din dotarea unui fotograf profesionist, pentru mulți dintre cei care nu au bani să investească într-un aparat foto de calitate, smartphone-ul oferă de multe ori rezultate mai bune decât aparatele de fotografiat pe care le au déjà în casă.

 

Sursăfoto: Paul Reynolds

Site-urile pe care pasionații de fotografie, care vor să-și transforme hobby-ul într-o activitate aducătoare de venituri, sunt numeroase și extrem de ușor de folosit. ShutterStock, iStockPhoto, DreamsTime, BigStockPhoto și alte baze de date care permit descărcarea gratuită sau cumpărarea de fotografii  pot adduce câștiguri semnificative, de la câțiva cenți până la 20 de dolari pe fotografie, dacă acestea sunt de calitate și mai ales dacă au un conținut interesant

 

Limbistrăine, meditațiișitraduceri

Pentru studenții sau absolvenții care stăpânesc foarte bine o limbă străină sau au mers mai departe în a absolve cursuri certificate, recunoscute la nivel internațional precumTeofl sau Cambridge, meditațiile pot reprezenta o sursă foarte bună de bani. Cu prețuri variind între 40 – 80 de lei peședință în funcție de limba străină predată, veniturile provenite din meditații pot ajunge la sume mai mult decât mulțumitoare, înfuncție de interes și timpul acordat.

 

Sursăfoto: College Degrees

Pentru cei 8.000 de studenți care ies de pe băncile facultăților de limbi străine oportunitatea este evidentă, deși din păcate nu toți ajung să lucreze în domeniul in care s-au specializat. Dincolo de job-ul de zi în care ajung, cunoașterea unei limbi străine poate representa șansa unui drum profit abil în domeniul traducerilor.

 

Jocuri de noroc

Păcănele, bingo, Blackjack sau loterie. Un jucător obișnuit poate câștiga între 200 – 280 de euro pe lună la sloturi. Loteria națională a acordat doar în luna ianuarie premii de peste 10 milioane de euro. La jocurile de casino on-line, cu ceva pricepere și alegerea site-ului potrivit, care să pună la dispoziție atât jocuri variate cât și jucători cu niveluri diferite de experiență, se pot câștiga relative ușor sute de dolari zilnic. Pe PokerStars Cazino, cel mai important site de profil în momentul de față, șansele de câștig sunt direct proporționale cu numărul mare de variante de Blackjack și ruletă disponibile, câștigurile variind de la zeci de lei la zeci de mii de lei în funcție de curaj și pricepere.

 

Sursă foto: JoeRoss

Ca oricarea alt hobby sau domeniu, și în jocurile de noroc este nevoie de talent, pasiune și perseverență. Dar pentru cei care iubesc riscul, șansele și gândirea strategică, pot reprezenta un mod de a suplimenta veniturile provenite de la părinți, în cazul studenților, sau dintr-un job momentan nesatisfăcător financiar.

 

Design

Atunci când acest hobby primește atenția cuvenită, chiar dacă este dublată sau nu de studii de specialitate, pasiunea pentru design se poate transforma într-o activitate extrem de lucrativă.

Video: Elementele designului graphic pentru începători

{youtube}AmEIWgFYtGU{/youtube}

Designul este unul dintre domeniile la mare căutare pe site-urile internaționale de freelancing, precum Elance sau Odeskși cu un portofoliu bine pus la punct, orice persoană pasionată de acest domeniu poate lucre proiecte foarte bine plătite.

 

Muzica

Pentru cei în drăzneți, cu ceva talent și curajul de cânta și înaltă parte decât sub duș sau în fața oglinzii, muzica poate adduce bani. Fie căeste vorba despre asocierea cu o trupă déjà existentă, participarea la concursuri cu premii, roluri de backup pentru cântăreți cunoscuți sau lansarea unei cariere solo, pasiunea pentru muzică poate fi mai mult decât o modalitate interesantă de petrecere a timpului liber.

 

Sursă foto: DDH

Balul bobocilor, petreceri, aniversări, nunți, botezuri și alte evenimente la care poți fi recomandat de cunoscuți, sunt oportunități care îți pot aduce nu numai ceva bani în plus în buzunar ci și o privire mai atentă asupra unui domeniu care ar putea însemna o carieră pe termen lung.

 

Drumeții, culturășiistorie

Dacă îți place să călătorești, ești deja specialist într-un domeniu care are multă căutare. Blogurile de călătorie sunt foarte populare pe Internet și pot adduce câștiguri interesante din contractele de promovare cu diverse agenții de turism, hoteluri, pensiuni și alte firme interesate în domeniu. Tot ce îți trebuie este puțin talent la scris, atenție la detalii și o cultură generală care să te ajute să transformi experiența ta de călătorie într-una personal și unică. Plus câteva poze inedite.

Video: World Travel Market 2012

{youtube}gFI1VoUjtlo{/youtube}

Indiferent că vorbim despre studenți aflați încă pe băncile f
acultății, absolvenți aflați în căutarea unui loc de muncă, angajați part-time, full time sau aflați între două job-uri, obișnuința de a căuta surse de venit dincolo de CV-ul standard prezentat angajatorilor, este cea mai bună cale în a descoperi surse alternative de câștig și uneori chiar cariere inedite, dar incredibil de satisfăcătoare.

Pasiunea pentru artă, călătorii, sport, jocuri de strategie sau talentul pentru limbi străine sunt abilități deseori neglijate care ne pot ajuta să ne înfrumusețăm viața nu doar prin prisma hobby-urilor dedicate timpului liber, ci al unei activități plăcute care se concretizează în mai mult decât relaxare și amintiri frumoase.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments