Actriță și moderatoare de origine rromă cheamă în judecată TVR. Motivul: nu a fost plătită și nu a avut contract de muncă

0
101

Mihaela Drăgan, fosta moderatoare a emisiunii săptămânale dedicate rromilor „Fără etichetă”, a declarat că intenţionează să dea în judecată Televiziunea Română.

 

Aceasta a declarat pentru Mediafax că, în perioada în care a lucrat pentru TVR, nu a avut un contract de muncă şi nici nu a fost plătită.

 

Mihaela Drăgan este actriţă şi activistă de etnie rromă, iar, din luna ianuarie, a moderat la Televiziunea Româna emisiunea săptămânală menţionată.

 

„La întâlnirea la care mi s-a propus să fiu moderatoare (…) nu mi s-a comunicat absolut nicio sumă de bani, mi s-a spus că nu va fi o sumă foarte mare, că TVR-ul nu are bani, că ei vor încerca să acopere plata mea din nişte servicii promoţionale pe care le-ar fi făcut unor firme, care ar fi plătit pentru aceste servicii, şi onorariul meu ar fi fost asigurat de acolo, dar nu mi-au spus nimic clar.

Eu am fost foarte entuzismată, mi-am dorit foarte mult să existe o emisiune în care să se vorbească just despre rromi şi să fie reprezentaţi şi astfel, încât nu am insistat să mi se spună cu ce sumă voi fi plătită. Mi s-a spus de la început că prima lună oricum nu voi fi plătită deloc şi se va numi perioada de probă”, a declarat Mihaela Drăgan.

 

Aceasta a precizat că s-a gândit că motivul pentru care nu semnează niciun contract este pentru că se află în perioada de probă.

 

„Numai că mi se părea totuşi ciudat că eu să fiu în perioada de probă şi imaginea mea să apară totuşi la televizor. Şi, dacă aş fi fost în perioada de probă şi n-aş fi trecut, ce s-ar fi întâmplat? După două-trei ediţii ar fi spus gata, stop emisiunii?”, a mai spus Mihaela Drăgan.

 

Aceasta a mai declarat că nu i s-a comunicat de la început cât durează perioada de probă, aflând recent că este vorba despre trei luni.

 

În cele din urmă, după o perioadă tensionată, în care a avut mai multe neînţelegeri cu producătoarea Mimi Necula, i s-a prezentat şi un contract de cesiune a drepturilor de autor, în care apărea suma de 740 de lei brut.

 

„Le-am spus că mi se părea puţin. Eu aş fi făcut şi pe gratis emisiunea asta, numai să fi fost respectată”, a explicat Mihaela Drăgan.

 

Aceasta a precizat că, împreună cu mai multe organizaţii rrome şi feministe, care promovează drepturile omului, va face o scrisoare publică pe care o va trimite şi Comisiei de Etică din TVR şi chiar va da în judecată Televiziunea Română.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments