Acuzații de MALPRAXIS la Spitalul de Recuperare. Avocata Roznov: „Doctorul Sava mi-a tăiat tendoanele”

0
1771

O avocată din Iaşi cere daune morale de la un medic. Maria Roznov vrea 25.000 de lei pentru că ortopedul Andrei Sava i-ar fi montat greşit nişte şuruburi după o operaţie la o mână fracturată. Drept urmare, a fost nevoită să suporte o altă operaţie, la Spitalul „Sf. Spiridon”.

 

Un doctor de la Spitalul de Recuperare din Iaşi a fost dat în judecată de o avocată. Maria Roznov l-a chemat în faţa instanţei nu doar pe doctorul Andrei Sava, ci şi unitatea medicală unde acesta este angajat. Reclamanta cere, în solidar, de la cele două părţi, achitarea de daune morale în valoare totală de 25.000 de lei, după ce, afirmă ea, a fost victima unei intervenţii chirurgicale nereuşite.

 

A căzut şi şi-a rupt mâna

Avocata ieşeană a povestit pentru 7EST că, anul trecut, a căzut în casă şi şi-a fracturat mâna. Maria Roznov a mers la Spitalul de Recuperare, unde a fost internată şi diagnosticată cu „fractură extremitate inferioară radius drept cu deplasare“, respectiv „fractură stiloidă cubitală dreapta“. Aceasta a relatat că, pe data de 7 mai 2014, medicul ortoped curent Andrei Sava a operat-o, iar, pe 26 iunie, acelaşi doctor i-a scos aparatul gipsat şi i-a recomandat tratament de kinetoterapie vreme de 4-5 luni, pentru refacerea completă a mâinii. „Am mers la tratament, dar, după câteva luni, am constatat că nu am evoluţie la mişcarea pumnului şi că nu pot mişca bine degetele 2,3 şi 4 ale mâinii drepte, ele rămânând căzute în palmă. Am făcut două radiografii şi o ecografie a părţilor moi din jurul fracturii şi am mers cu ele la medicul Andrei Sava“, a precizat avocata.

 

 Avocata Roznov este decisă să-şi facă dreptate în instanţă

„Nici nu s-a uitat pe radiografii!“

Ieşeanca a adăugat că medicul nu ar fi vrut să se uite pe radiografii, ci s-a uitat doar la mână şi i-ar fi spus să revină „după Sărbătorile de Iarnă“.

„Doctorul Sava nu s-a uitat pe radiografiile aduse de mine. Apoi, am mers la alţi specialişti, fiind îngrijorată de ce se întâmpla cu mâna. Aceştia mi-au spus că, de fapt, la montarea plăcii în mână, ea a fost înşurubată greşit, fiindu-mi rupte tendoanele celor trei degete. Am trecut printr-o nouă operaţie, de data asta la Spitalul «Sf. Spiridon», care a fost filmată, pentru remedierea problemei. Chiar şi aşa, mi s-a spus că recuperarea este posibilă în proporţie de numai 80%“, a afirmat Maria Roznov.

Victima a mai menţionat că, pe data de 27 ianuarie 2015, l-a contactat pe doctorul Andrei Sava: „Am mers la el şi i-am spus că vreau daune de 7.000 de lei pentru ce s-a întâmplat. El a recunoscut doar că a montat placa respectivă cu câţiva milimetri peste încheietura pumnului, dar pe radiografii se vede că era mai mult decât doi-trei milimetri!“

 

„A dat vina pe alţi doctori!“

Ieşeanca în vârstă de 60 de ani a susţinut că, iniţial, a vrut să ajungă la o înţelegere cu doctorul Sava, dar acesta a negat că ar fi greşit, dând vina pe colegii de breaslă de la Spitalul „Sf. Spiridon“, care au efectuat cea de-a doua operaţie. „Nu a vrut să recunoască. A dat vina pe doctorii de la «Sf. Spiridon», spunând că nu el mi-a rupt tendoanele! Am vrut să ne înţelegem omeneşte, să nu ajungem în instanţă, dar nu s-a putut… Nu i-am cerut iniţial decât să acopere prejudiciul pe care l-am suferit. I-am şi spus că oricine poate greşi, dar că trebuie să-şi asume această greşeală“, a spus Maria Roznov.

 

Citește și Ce n-ați știut despre MAFIA de la Infecțioase: Dorobăț și Bugeac storceau MILIOANE din Sănătate

 

Are dureri şi acum

Aceasta a adăugat că a refuzat să formuleze plângere penală sau o plângere la Colegiul Medicilor: „La Parchet durează mult până la soluţionarea unei plângeri, din cauza volumului mare de muncă de acolo. La Colegiul Medicilor nu am făcut plângere pentru că, acolo, nu am auzit ca foarte multă lume să-şi fi rezolvat problemele… Am decis să-l acţionez pe domnul doctor în instanţă pentru că e mai simplu şi am solicitat daune morale de 25.000 de lei. Îmi pare rău că s-a ajuns aici, cred că problema putea fi rezolvată amiabil. Vă spun sincer, eu am auzit numai lucruri bune despre domnul medic Andrei Sava înainte de a fi operată, de asta nici nu mi-am făcut griji!“

Avocata a subliniat faptul că nici acum nu şi-a revenit şi are dureri crunte la mâna dreaptă. „Am avut chiar astăzi dureri şi am luat un antiinflamator, uitând că am probleme cu stomacul. Acum abia mă mişc, iar durerile de la mână apar în special când se schimbă vremea, fiind mult mai grave decât cele provocate de reumatism, de exemplu“, a încheiat femeia.

 

 Spitalul de Recuperare este parte în procesul în care un medic din cadrul unităţii medicale este acuzat de malpraxis

„Credeţi că eu dau opinii în stânga şi-n dreapta?!“

Doctorul de la Spitalul de Recuperare a refuzat să-şi exprime opinia referitoare la acest caz. Mai mult, el s-a arătat iritat de faptul că a fost sunat. „De ce m-aţi contactat? Ce anume doriţi? Dar dumneavoastră credeţi că eu dau opinii aşa… în stânga şi-n dreapta?!… Nu vreau să comentez nimic legat de această situaţie. La revedere, o zi bună!“, a încheiat discuţia medicul Andrei Sava.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments