Ai probleme cardiace? Uite cum te ajută țelina să le ții sub control!

0
65

Pe lângă faptul că este săracă în calorii, țelina are trei beneficii importante asupra inimii. Descoperă cum te ajută această legumă să te ferești de bolile cardiace.

Scade tensiunea arterială

Potasiul este un mineral esențial pentru sănătatea inimii, deoarece normalizează bătăile inimii și menține în limite normale nivelul tensiunii arteriale. În compoziția țelinei există și o categorie de fitochimicale care au rol diuretic, contribuind astfel la eliminarea excesului de sare din corp – un factor de risc pentru creșterea tensiunii arteriale și, implicit, pentru declanșarea infarctului și a altor boli cardiovasculare.

 Reduce nivelul colesterolului din sânge

Doar prin consumul a două tulpini de țelină pe zi, îți reduci nivelul colesterolului din sânge cu până la 7%, potrivit specialiștilor. Acest lucru se datorează uleiului butilftalide din compoziția acestei legume, care tratează hipertensiunea și reduce nivelul colesterolului „rău”, în timp ce îl crește pe cel „bun”. Astfel, există un risc mai mic ca fluxul sangvin să circule mai greu către inimă din cauza depunerii de colesterol pe vasele de sânge.
 
Relaxează mușchiul inimii și pereții arterelor

Inflamația este principala cauză care declanșează blocajul arterelor, conducând astfel la boli precum infarc sau atac vascular cerebral. Însă, printr-un consum constant de țelină poți diminua la minimum inflamațiile, deoarece în compoziția acestei legume se găsește un antiinflamator natural, luteolina, un bioflavonoid care reduce gradul de oxidare a structurilor ADN. Prin relaxarea mușchiului inimii, dar și a pereților aterelor, riscul de înfundare a acestora se reduce în mod semnificativ.

 

 

 

 

 

Sursa: click

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments