Ambasadori din Europa şi alţi lideri asista la funeraliile lui Nemţov. Ce oficiali au fost interzişi de Rusia la ceremonie

0
79

Tânăra ucraineană care se afla cu Boris Nemţov în momentul asasinării a părăsit Moscova şi s-a întors la Kiev. Înainte, ea a povestit într-un interviu televizat cum s-a întâmplat crima.

Din ancheta făcută de autorităţile ruse nu s-a aflat nimic, iar între timp s-au făcut pregătiri pentru funeraliile opozantului ucis lângă Kremlin. Mai mulţi reprezentanţi europeni şi-au anunţat prezenta, dar autorităţile ruse îşi rezerva dreptul de a nu permite chiar oricui să participe.

Într-un interviu acordat prin Skype unui post de televiziune, Anna Duriţkaia a povestit că atacatorul a venit din spatele lor. A auzit câteva pocnituri şi l-a văzut pe Boris Nemţov prăbuşindu-se lângă ea.

Anna Duriţkaia: ”Nu ştiu de unde a venit, dar era în spatele meu”.

Reporter: ”Ce s-a întâmplat? Te-ai întors, ai văzut un om cu masca sau fără mască?”

Anna Duriţkaia: ”Nu l-am văzut. Când m-am întors, am văzut doar o maşină de culoare deschisă, dar n-am văzut modelul sau numarul”.

Tânără de 23 de ani spusese că vrea să se întoarcă în ţara ei. Mama ei se temea că fata să nu devină ţap ispăşitor.

Inna Duriţkaia, mama Annei: „Mi-e teamă că vor să se folosească de faptul că e cetăţean ucrainean, să facă să pară că situaţia are legătură cumva cu Ucraina. Ea nu are nicio legătură cu această crimă, nu face politică.”

Funeraliile lui Boris Nemţov vor avea loc marţi, în prezenţa ambasadorilor ţărilor europene şi a unor lideri străini. O eurodeputată din Lituania a fost însă întoarsă înapoi de la aeroportul din Moscova. N-a fost singură a cărei prezenţă nu este dorită la Moscova.

Bogdan Borusewicz, preşedintele Senatului polonez: „Tocmai am aflat că autorităţile ruse nu îmi vor permite să particip la funeralii”.

În cazul oficialului polonez, decizia a venit ca represalii faţă de sancţiunile europene împotriva Rusiei.

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv
 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentManagerul Operei din Iași, Beatrice Rancea, a trecut cu brio de evaluarea finală a performanțelor manageriale
Articolul următorCe boli poate vindeca slănina. Beneficiile unui aliment tradițional
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments