Astra – FC Botoşani 2-0. Dorinel Munteanu a revenit cu succes în Liga 1

0
122

 Astra a câştigat, scor 2-0, partida jucată pe teren propriu cu FC Botoşani, în ultimul meci al zilei de sâmbătă din Liga 1.

Duelul pentru Europa League din etapa a 20-a a campionatului a stat sub semnul revenirii lui Dorinel Munteanu în competiţia internă. Fostul campion cu Oţelul Galaţi a debutat pe banca Astrei cu o victorie destul de clară, creionată încă din primele 20 de minute.

Ajuns de câteva zile la conducerea echipei, Dorinel a păstrat, în mare parte, modulul tactic folosit de predecesorul său, Oleg Protasov. Totuşi, recordmenul de selecţii la echipa naţională s-a putut baza pe Valerică Găman, revenit pe teren după o accidentare care l-a ţinut în afara lotului giurgiuvenilor mai multe luni.

Dialog Budescu-Lazar

Primele 10 minute au fost singurele în care s-a pus şi problema câştigătoarei. Apoi, a urmat duelul de la distanţă dintre Constantin Budescu şi David Lazar, portarul oaspeţilor. Pentru început, decarul Astrei a executat bine o lovitură liberă, pe care Lazar a respins-o în corner. La faza imediat următoare, Budescu a executat lovitura de colţ direct spre poartă, dar acelaşi goalkeeper al moldovenilor a fost atent şi a respins în corner. Playmaker-ul giurgiuvenilor nu a dezarmat, a traversat terenul şi a bătut excelent cornerul rezultat, iar Găman a reluat din central careului, iar Lazar nu a mai avut ce face. Era doar minutul 12, iar asediul Astrei dădea rezultate.

La nouă minute distanţă, Lazar a comis una dintre cele mai mari erori ale campionatului, scăpând inexplicabil mingea din braţe după o centrare a lui Enache. Fatai a fost  atent şi a marcat pentru 2-0. Orice şansă a moldovenilor a fost spulberată în minutul 24, când Acsinte, fundaşul stânga, l-a lovit cu cotul în figură pe Enache, într-o fază petrecută la doar câţiva metri de arbitrul asistent. Roşu direct pentru Acsinte şi drum liber pentru Astra spre obţinerea celor trei puncte.

Victorie la revenire pentru Dorinel Munteanu

Aşa cum era de anticipat, oaspeţii au renunţat la orice pretenţie ofensivă, iar repriza secundă i-a aparţinut Astrei. Cu un om în plus, giurgiuvenii şi-au creat ocazii mari la poarta lui Lazar, dar bara, lovită de Fatai din doar patru metri, şi intervenţiile bune ale portarului vinovat pentru primirea golului al doilea au făcut ca scorul de pe tabelă să nu ia proporţii.

Dorinel Munteanu obţine, astfel, prima victorie în postura de antrenor al Astrei Giurgiu şi are patru zile la dispoziţie pentru a pregăti meciul de miercuri, din semifinalele Cupei Ligii, cu Steaua.

Astra – FC Botoşani 2-0 (0-0)

Marcatori: Găman ’12, Fatai ’21

Astra: Gavrilaş – Gorupec, Găman, Ben Youssef, J. Morais – Yahaya, Seto – Enache (Chiţu ’69), Budescu, De Amorim (Tembo ’56) – Fatai (Florescu ’82)
Rezerve: Arampatzis, Oros, Rus, Al. Ioniţă II
Antrenor: Dorinel Munteanu

FC Botoşani: Lazar – Patache, Ngadeu, Oltean, Acsinte – Danci, Fulop (Homei ’66) , N. Rosu (Bordeianu ’86)  – Martinus (Ivanovici ’62) , Hadnagy, Batin
Rezerve: Curileac, Tîncu, Codoban, Fidele
Antrenor: Leo Grozavu

Arbitru: Horaţiu Feşnic
Asistenţi: Miclos Nagy şi Andrei Constantinescu

 
Cartonaşe galbene: De Amorim ’19, Fatai ’50, Enache ’58, Yahaya ’60 / Batin ’59

Cartonaşe roşii: Acsinte ’24.

 

 

 

 

Sursa: prosport

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentHoroscop zilnic 8 martie: Racii rezolvă cu succes o problemă referitoare la locuinţă
Articolul următorFINALA EUROVISION 2015! Românii decid, în această seară, cine merge la Viena. Ascultă melodiile celor 12 finalişti
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments