Au făcut alergie în POST. Trei persoane din Iași, la un pas de moarte

0
83

În urma reacţiilor alergice declanșate de alimentaţia de post, trei oameni au fost la un pas de moarte, a declarat conf. dr. Tudor Ciuhodaru.

Regimul alimentar din post trebuie să ţină cont de: vârstă, activitate fizică, status fiziologic şi afecţiuni preexistente. În caz contrar, există riscul ca postul să ne facă mai mult rău decât bine.

 

În urma reacţiilor alergice declanșate de alimentaţia de post, trei oameni au fost la un pas de moarte.

 

„Unul avea antecedente alergice, dar ceilalţi doi au incriminat drept factori declanşatori abundenţa aditivilor alimentari din preparatele de post.Severitatea reacţiilor alergice la aceşti pacienţi a fost variabilă, de la simplu exantem alergic, erupţii maculopapulare, pruriginoase și mergând până la forme severe de edem Quincke cu dificultăţi respiratorii sau şoc anafilactic. Toate aceste forme necesită tratament de urgență complex ce include suportul volemic şi respirator, antiinflamatorii steroidiene, simpatomimetice, antihistaminice. Prognosticul, în absenţa tratamentului rapid, este rezervat, iar toate cazurile de alegie severă necesită spitalizare”, a declarat conf. dr. Tudor Ciuhodaru, potrivit ziarulring.ro.

 

 

 

(Sursa: ziarulring.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentUn boxer și-a omorât iubita aruncându-i cutii de bere-n cap!
Articolul următorMilitari americani, răniți în timpul exercițiilor din poligonul Smârdan-Galați
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments