Au început cursurile de calificare pentru rromi

0
66

Rromii ieseni care s-au inscris la cursurile de calificare organizate prin proiectul “Ocupare activa pe piata muncii” vor merge la scoala incepand cu sfarsitul acestei luni. Potrivit reprezentantilor Fundatiei Filocalia, in ultima zi a lunii martie vor incepe cursurile primele doua grupe de lucrator in comert. De asemenea, la in prima saptamana din aprilie vor incepe cursurile si rromii care au optat pentru calificare ca florar-decorator si ajutor–mecanic.

 

Formarea profesionala are loc in cadrul unui proiect european, numit „Ocupare activa pe piata muncii”, finantat prin POS DRU.

 

Oferta include 9 calificari, din diverse domenii. Astfel, pe langa lucrator in comert sau florar, rromii pot deveni fochisti, tinichigii auto sau ajutor de bucatar. Proiectul prin care sunt oferite cursurile îşi propune limitarea marginalizării sociale, a discriminării şi sărăciei persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile şi incluziunea socială a acestora la nivelul regiunilor Nord-Est şi Bucuresti – Ilfov.  Partenerii Fundaţiei Filocalia sunt Siveco România, Somerset şi FEG – Fundatia Ecologica Green

.

Proiectul este implementat în perioada 20 mai 2014 – 20 noiembrie 2015 si se are in vedere creşterea încrederii şi stimei de sine pentru 792 persoane, formarea formare profesională pentru 792 persoane si instruirea a 120 de angajati din administraţia publică locală, societatea civila și din alte entităţi ce furnizează servicii sociale şi de ocupare grupurilor vulnerabile.

Persoanele interesate pot contacta Fundaţia Filocalia la sediul din Târgu Cucului sau la [email protected].

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments