Autorul atacului mafiot din Târgușor Copou nu a fost identificat. Polițiștii au audiat mai mulți studenți

0
163

Poliţiştii ieșeni au venit joi, cu trei maşini în campus pentru a aduce la audieri mai mulţi dintre tinerii cazaţi în căminul C4 din complexul studențesc Târgușor Copou. Din primele informaţii, aceştia nu au putut să ajute anchetatorii să îl identifice pe cel care a pornit incendiul, deşi poliţiştii au precizat că există un suspect în caz, arată „Ziarul de Iași”.

 

Mai mult, în urma analizării materialelor pirotehnice folosite, s-a descoperit că tânărul ar fi aprins cârpa respectivă cu un fitil făcut din fire dintr-un mop, pentru a se putea îndepărta fără a fi văzut, dovedind faptul că a existat premeditare în spatele acţiunii tânărului, şi nu a fost un gest impulsiv.

 

Ipoteza principală de lucru rămâne un conflict generat în urmă cu mai mult timp între făptaş şi tineri. Cei patru studenţi de la Facultatea de Geografie şi Geologie, din anul I de master, cazaţi în Căminul C4, sunt în afara oricărui pericol şi colaborează la rândul lor cu anchetatorii.

 

Citește și Răzbunare în stil mafiot, în căminele studențești din Târgușor Copou. Patru tineri, la un pas de a muri sufocați

 

Marţi noaptea, de la ora 2.00, un tânăr, folosindu-se de o cârpă înmuiată în spirt pe care a pus-o sub uşa camerei 95, a pornit un foc. Focul s-a extins pe partea interioară a uşii, iar cei patru tineri dormeau când unul dintre studenţii care citeau în sala de lectură a simţit miros de fum şi a început să bată la uşa colegilor săi. Tinerii au reuşit, folosindu-se de două pături, să spargă uşa care ardea pe partea interioară de sus până jos, iar apoi a fost chemată Poliţia, care a venit şi a vorbit cu toţi tinerii de pe palier. Făptaşul riscă exmatricularea şi privarea de dreptul de a se mai înmatricula la oricare dintre facultăţile UAIC, în afara rigorilor legii penale.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments