Cazul Tiberiu Brăilean. Detalii cutremurătoare din anchetă. Acarul Păun: un medic de la Parhon angajat doar pentru gărzi

0
1011

Detalii cutremurătoare despre decesul profesorului universitar Tiberiu Brăilean ies la iveală în aceste zile. Familia a acuzat medicii că timp de şapte ore cât a fost ţinut profesorul la Spitalul „C.I. Parhon” nu i s-a stabilit un diagnostic clar şi nu i s-a administrat un tratament. După atâtea ore, profesorul Brăilean care avea 55 de ani, a fost transferat la Spitalul „Sf. Spiridon” unde a făcut stop cardio-respirator, a intrat în comă profundă, şi nu şi-a mai revenit, arată bzi.ro.

 

Managerul Spitalului Parhon a decis luni, să o suspende pe dr. Ana Maria Năstase, medicul care era de gardă în Clinica medicală când a fost internat prof. univ. dr. Tiberiu Brăilean, de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi.

Profesorul a ajuns la unitatea medicală menţionată în noaptea de marţi spre miercuri, 3 spre 4 martie. La ora 01:46 a intrat în spital, pe propriile picioare, conştient, spunând medicilor că se simte foarte slăbit. A fost preluat de medicul de gardă de la Clinica medicală, dr. Ana Maria Năstase şi, cinci minute mai târziu, i s-a făcut o electrocardiogramă, apoi i s-au recoltat probe de sânge. Până la ora 05:40 profesorul a stat în triajul spitalului când i-au fost recoltate din nou probe de sânge şi a fost consultat de doi medici cardiologi, Estera Stan şi George Pavel. Aceştia au decis transferul la Spitalul „Sf. Spiridon”, sub pretextul că nu sunt locuri în unitatea medicală.

Din informaţiile deţinute în prezent, medicul Ana Maria Năstase i-a pus diagnosticul observaţie „embolism pulmonar cauzat de un cheag de sânge”, dar nu i-a administrat niciun tratament.

Surse medicale au precizat că într-o astfel de situaţie bolnavului i se administrează de urgenţă tratament de specialitate. Mai mult, medicul Ana Maria Năstase trebuia să transfere pacientul la Spitalul Spiridon imediat după ce a ajuns în triaj şi a stabilit că există suspiciunea de embolism pulmonar, obstrucţia unei artere pulmonare. În aceste condiţii nivelul de oxigen din sânge scade şi produce creşterea tensiunii pulmonare. Embolismul pulmonar cauzat de trombi poate determina moartea subită în 30 de minute de la apariţia simptomelor. De asemenea, dacă cheagurile de sânge sunt de dimensiuni mici pot provoca leziuni ireversibile la nivelul inimii şi plămânilor.

 

Medicul Ana Maria Năstase este angajată la Spitalul Parhon doar pentru a face gărzi în Clinica Medicală. Aceasta a venit la spital din luna februarie şi a făcut patru gărzi.

 

„În urma analizei pe care am făcut-o, conducerea spitalului a luat decizia să întrerupă colaborarea cu medicul specialist Ana Maria Năstase. Dumneaei era angajată spitalului de la 1 februarie, însă nu avea activitate permanentă. La un interval de timp făcea de gardă”, a declarat ec. Bogdan Cojocaru, managerul Spitalului Parhon.

 

Citește și Cazul Tiberiu Brăilean: Covic, managerul milionar de la Parhon, și mașina de tocat suflete

 

Cel mai probabil, Direcţia de Sănătate Publică va comunica în cursul zilei de astăzi rezultatele anchetelor de la spitalele Parhon şi Sf. Spiridon. Totodată, există documente conform cărora cu trei zile înainte de a muri profesorul Brăilean solicitase ambulanța.

 

(Sursa: bzi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments