Centrele de fier vechi, BAZARUL HOȚILOR. Șine de cale ferată, cupru de la motoare furate, asta au găsit polițiștii

0
127

Poliţiştii ieșeni de la Ordine publică, Investigarea criminalităţii economice, Investigaţii criminale, Rutieră şi cei de la Transporturi au descins la mai multe firme locale care se ocupă de colectarea deşeurilor reciclabile în Iaşi.

 

Au fost verificate 10 societăţi comerciale care se ocupă de colectarea fierului vechi şi au fost verificate 25 de mijloace de transport. Nu mare le-a fost mirarea agenţilor când au găsit în depozite pregătite pentru prelucrare bucăţi de cale ferată. Activitatea unei firme a fost suspendată.

 

Poliţiştii au împărţit şi amenzi pentru că multe societăţi nu emiteau borderouri de achiziţie. Ei au avut şi surpriza de a fi martori în momentul în care un „client” a venit cu 35 kg cupru de la motoare electrice. Neavând faţă de industriaş, agenţii l-au luat la întrebări şi aşa au aflat că toate componentele fuseseră furate.

 

„În baza Planului de acţiune pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor/contravenţiilor prevăzute de legislaţia incidentă regimului deşeurilor, poliţiştii au acţionat în ziua de 11 martie 2015 în scopul verificării legalităţii funcţionării centrelor de colectare a materialelor reciclabile, a modului de respectare a legislaţiei privind achiziţionarea materialelor reciclabile, identificarea persoanelor care au valorificat bunuri furate, precum şi pentru identificarea transporturilor de materiale feroase şi neferoase fără documente justificative sau asupra cărora există suspiciuni că ar proveni din comiterea de infracţiuni. Astfel, au fost efectuate controale în 6 medii de interes poliţienesc. A fost constatată o infracţiune, de furt de componente infrastructură feroviară, fiind aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, dintre care 12 la Legea 38/2014, iar 16 conform OUG 195/2002. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 56.400 lei”, au precizat reprezentanţii IPJ Iaşi.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments