CJAS Iași a scăpat doar de 10% din cardurile de sănătate rămase nedistribuite

0
71

Casa de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iași a distribuit până în prezent aproximativ 6.000 de carduri naţionale de sănătate din cele 56.600 rămase nedistribuite după ce re­prezentanţii Poştei Române au împărţit documentele medicale repartizate judeţului, informează „Ziarul de Iași”.

 

În ultima săptămână, reprezentanţii CJAS au distribuit asiguraţilor în jur de 1.000 de carduri de sănătate. CJAS se ocupă de distribuirea restului de carduri începând cu 15 ia­nuarie, de când asiguraţii se pot prezenta la sediul instituţiei pentru ridicarea acestuia şi de când îşi pot face programare online pentru primirea documentului medical. În baza programărilor online, eliberarea cardului naţional de asigurări de sănătate se face titularului pe baza cărţii de identitate şi a numărului de înregistrare a cererii.

 

Începând cu această lună, în sistemul sanitar se utilezează atât cardul, cât şi introducerea manuală a datelor pacienţilor. De la 1 mai, toate serviciile medicale se vor realiza în baza prezentării cardului. „Până atunci, toate unităţile medicale, farmaciile, cabinetele medicilor de familie trebuie să fie dotate corespunzător cu cititoare de carduri“, a menţionat ec. Robert Dâncă, preşedintele CJAS Iaşi.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments