Victor Ponta a încasat sume infime în urma colaborării pe care a avut-o, între anii 2007 şi 2008, cu casa de avocatură „Şova şi Asociaţii”.
Dezvăluirea a fost făcută de Dan Şova, pentru care DNA a cerut deja avizul Parlamentului privind reţinerea şi arestarea sa. Victor Ponta a colaborat cu casa de avocatură în perioada în care aceasta reprezenta interesele companiei energetice Turceni-Rovinari. Comisionul lui Victor Ponta ar fi fost de 0,32% din valoarea încasată de „Şova şi Asociaţii” de la societatea din Târgu Jiu, mai spune senatorul social-democrat.
Dan Şova susţine că Victor Ponta nu a avut nicio legătură cu contractele dintre cabinetul său de avocatură şi conducerea complexului Rovinari-Turceni. Admite însă că între 2007 şi 2008, premierul a avut un contract cu „Sova şi Asociaţii”. Îşi aminteşte că Victor Ponta a încasat „o sumă modică”.
„A fost o colaborare pe două dosare penale. Atunci Ponta era dintre cei mai buni avocaţi de drept penal. Sumele câştigate de Ponta au fost modice. Dacă vrea cineva să facă comparaţie între veniturile luate de Ponta de la „Sova şi Asociaţii” şi veniturle lui „Sova şi Asociaţii” de la Turceni. Veniturile lui Ponta de la „Sova şi Asociaţii” reprezintă 0,32% din veniturile pe care le-a luat „Sova şi Asociaţii” de la turceni”, a spus Dan Șova.
Premierul Victor Ponta susţine la rândul său că ANAF, ANI şi DNA au verificat deja toată afacerea. „Nu mă spăl pe mâini de nimic, Doamne fereşte! E o poveste falsă pe care nu au reuşit să o folosească. Nu cred că o s-o lase după 7 ani, dar nici nu vor găsi nimic în plus, nu au ce”, a spus premierul Victor Ponta.
Pe de altă parte, şeful PSD spune că senatorii social-democraţi au mână liberă la votul privind cererea de arestare a procurorilor pe numele lui Dan Şova.
„Domnul Şova va explica colegilor din Senat, ei vor lua decizia”, a spus premierul. În dosarul care-l vizează pe fostul ministru al Marilor Proiecte, anchetatorii susţin că el ar fi încercat să distrugă probe tocmai din dosarul Turceni-Rovinari, în care era deja acuzat de complicitate la abuz în serviciu.
Avocat de profesie, senatorul PSD ar fi adus în faţa procurorilor documente false, pentru a scăpa de acuzaţii. Împreună cu Dan Şova este cercetat şi fostul director general al Complexului Energetic Turceni, pentru o pagubă adusă statului de peste 70 de milioane de lei.
Directorul a angajat casa de avocatură a lui Dan Şova să reprezinte complexul în mai multe litigii. Unele au fost pierdute. Cu toate acestea, firma lui Dan Şova ar fi încasat trei milioane şi jumătate de lei, susţin procurorii.
(Sursa: digi24.ro)