De ce nu ar trebui să mâncăm de trei ori pe zi. Un nou studiu arată că micul dejun, prânzul şi cina dăunează sănătăţii

0
70

Trei mese pe zi ar dăuna sănătăţii, spun experţii, care precizează că nu există nicio dovadă a faptului că trei porţii de mâncare pe zi sunt benefice pentru organism.

Mai mult, specialiştii susţin că săritul peste mese şi postul ar putea contribui la sănătatea noastră mai mult decât mesele stabilite pe parcursul unei zile, scrie Daily Mail.

Istoricul Abigail Carroll a declarat că micul dejun, prânzul şi cină sunt construcţii culturale ale coloniştilor europeni, adoptate şi de nativii americani. În noua sa carte, „Trei pătrate: Invenţia mesei americanilor”, Carroll afirma că europenii mâncau la ore stabilite şi considerau acest lucru mai civilizat decât modul în care alţi nativi luau mesele, care variau în funcţie de sezon, şi care ţineau şi posturi. Potrivit acesteia, modelul celor trei mese a fost astfel preluat din istorie, fiind socotit automat şi sănătos, fără să existe vreo dovadă în acest sens.

De exemplu, micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei din cauza reclamelor la cereale şi sucuri, susţine Abigail Carroll. De fapt, un studiu realizat de Universitatea din Bath, în 2014, a arătat faptul că dacă o persoană mănâncă sau nu micul dejun, nu are niciun efect asupra caloriilor consumate pe parcursul zilei.

De asemenea, un studiu similar efectuat de Universitatea din Alabama a arătat că mâncatul micujului dejun nu aduce nicio schimbare în dieta celor care vor să slăbească.

Anul trecut, un studiu efectuat la Universitatea din Warwick a constatat că nu există nicio diferenţă între femeile care au mâncat două mese pe zi şi un alt grup, care a mâncat cinci.

Iar noi cercetări sugerează că postul – considerat nesănătos de către coloniştii europeni – ar putea fi de fapt sănătos.

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments