Continuă audierile în dosarul Referendumului. Mai multe persoane cu funcţii înalte, care au coordonat campania Partidului Social Democrat la referendumul din 2012 de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, au fost chemate la Curtea Supremă.
Premierul Victor Ponta va fi audiat săptămâna viitoare, miercuri, ca martor pentru vicepremierul Liviu Dragnea în dosarul „Referendumului”.
De altfel, la această oră s-au încheiat audierile a șapte martori din dosar. La termenul din 11 martie vor fi audiați alți 13 martori, printre care se numără și Victor Ponta.
Robert Negoiță a făcut declarații la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție.
„Mi-au cerut să vorbesc din ziua votului la referendum, despre acele SMS-uri și despre modul în care ne-am organizat. Este exact același lucru pe care l-am făcut și la alegerile locale, l-am făcut și la alegerile generale din 2012, și la europarlamentarele din 2014 și la prezidențialele din 2014”, a spus primarul sectorului 3.
„Așa cum am spus, a fost același gen de organizare și același tip de mobilizare ca la toate celelalte alegeri. Consider că e normal să faci campanie electorală într-un sens sau altul, pentru că sunt reglementate prin lege”, a spus Robert Negoiță, jurnaliștilor de la sediul ICCJ.
Întrebat dacă Liviu Dragnea i-a cerut să facă ceva anume, ceva inedit la referendum, el a răspuns: „Nu știu să facă echitație domnul Dragnea, în consecință nu știu în ce măsură a sărit calul sau nu”.
„Mesaje de mobilizare s-au dat și mie mi se par normale. Mesaje de mobilizare cu ocazia fiecărui scrutin. Deci nu a fost nimic special, nimic deosebit de toate celelalte. Datoria noastră e să facem campanie pentru a mobiliza oamenii, pentru a-i motiva să iasă să voteze, pentru că de aia facem alegeri, să vină oamenii să se exprime la vot. Nu a fost nimic diferit”, a mai spus Robert Negoiță.
Despre afirmația din sala de judecată, cum că la un moment dat, pe lângă prezența la vot, se afla și cum s-a votat la referendum („Da” sau „Nu” – n.r.), Robert Negoiță a spus: „E o chestiune tehnică, în care unii reprezentanți din secția de vot au completat greșit toate câmpurile care trebuiau completate seara… am înțeles că unii le-au completat și peste zi, dar într-un mod eronat, neavând de unde ști ce să completeze, așa… nu știu. Ar trebui să îi întrebați pe oamenii care au făcut aceste lucruri”.
La sediul ICCJ s-a prezentat astăzi un alt vicepreședinte al PSD: Constantin Niță, fost ministru al Economiei. El a fost unul dintre coordonatorii PSD la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu, din vara anului 2012.
În total, 18 coordonatori județeni ai campaniei PSD au fost admiși de instanța supremă drept martori în apărarea lui Liviu Dragnea, principalul vizat în acest dosar.
Aceștia urmează să se prezinte rând pe rând la termenele stabilite de instanța supremă pentru a da declarații în calitate de martor. Inclusiv premierul Victor Ponta este așteptat la unul din aceste termene.
(Sursa: digi24.ro)