Din suspecți au ajuns inculpați. DNA Iași a pus SECHESTRU pe averile aleșilor locali din Pașcani

0
78

Consilierii locali și funcționarii publici care au votat și elaborat în 2007 hotărârea de consiliu local prin care firma primarului Dumitru Pantazi, AgroComplex Lunca Pașcani S.A., era scutită de la plata datoriilor către municipalitate, sunt de luni așteptați la DNA pentru a da explicații.

 

 Deși au fost chemați în calitate de suspecți, după primele audieri, această calitate a fost schimbată în inculpați. Din informațiile furnizate de reporterii NewsPascani.com care se află în fața sediului DNA, cei care au intrat la audieri au fost informați de către procuror că de acum au calitatea de inculpați, împotriva lor începându-se urmărirea penală.

 

Conform acelorași informații, primii audiați de procurorii DNA au fost înștiințați că pe o parte din bunurile lor s-a instituit sechestru asigurator, și că nu mai au voie să părăsească municipiul Pașcani. O altă măsură impusă de către procurorii DNA inculpaților este interzicerea ca aceștia să ia legătura unul cu altul.

 

În acest caz situația se complică deoarece în dosar sunt chemate persoane care au relații de muncă subordonate altor inculpați din același dosar.

 

Citește și PANICĂ la Pașcani. Consilierii locali, funcționarii și primarul, citați la DNA Iași

 

Tot din informațiile obținute de reporterii noștri rezultă că procurorii DNA au calculat prejudiciul în acest dosar la valoarea de 2 milioane de lei, bani pe care vor să-i recupereze de la inculpați.

 

(Sursa: newspascani.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments