DNA Iași, noi percheziții la Primăria Pașcani în dosarul AgroComplex Lunca SA

0
141

Funcționarii publici vizați de ancheta DNA în cazul ștergerii datoriei societății AgroComplex Lunca SA Pașcani s-au trezit în decursul zilei de marți cu procurorii la ușile birourilor unde își desfășoară activitatea. Aceștia au descins în Primărie, au organizat percheziții, de unde au ridicat înscrisuri și au discutat cu funcționarii.

 

În tot acest timp, conform surselor NewsPascani.com, conducerea firmei AgroComplex Lunca SA, ar fi luat o decizie care să vină în ajutorul celor care au conturile blocate, pentru recuperarea prejudiciului de 2.045.050 lei.

 

Șapte ore au stat procurorii DNA în Primărie. Au discutat cu cei vizați de anchetă, au notat explicațiile lor și au ridicat alte documente. Aceștia continuă să caute noi probe în cazul ștergerii datoriei firmei AgroComplex.

 

Cât privește această societate, conform unor surse, conducerea ei urmează să ia în decursul zilei de vineri, 19 martie 2015 o decizie care i-ar ajuta pe toți cei care s-au ales cu conturile blocate. Suma considerată de procurorii DNA drept prejudiciu urmează să fie disponibilizată într-un cont separat care va fi pus la dispoziția anchetatorilor ca și garanție.

 

Citește și E OFICIAL! Fostul primar al Pașcaniului, Neculai Rățoi, și consilierii săi locali, puși sub control judiciar de DNA Iași

 

În acest caz, dacă instanța de judecată va stabili că prejudiciul stabilit de procurori trebuie recuperat, banii vor ajunge în visteria statului. Măsura îi va mai detensiona pe cei implicați în acest caz, mai ales că unii dintre ei nu au putut să își primească pensiile sau salariile.    

 

(Sursa: newspascani.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments