Eduard Hellvig este noul șef al SRI

0
88

Zi importantă pentru Eduard Hellvig. Plenul Parlamentului l-a votat în funcția de șef al Serviciului Român de Informaţii. 498 de parlamentari au votat „pentru” și 15 „împotrivă”, transmite Digi 24.

 

În urma acestui vot, Eduard Hellvig a depus jurământul. El a vorbit apoi în plen despre prioritățile mandatului său. El a arătat, de asemenea, că este esențial controlul Parlamentului asupra serviciului.

 

„Responsabilitatea de a asigura securitatea cibernetică a Ucrainei arată statutul obținut în cadrul comunității de informații euro-atlantice. Prioritățile SRI trebuie să fie consolidarea performanței, atât în cadrul eforturilor interne pentru întărirea statului de drept, cât și într-un context geostrategic tensionat. Consider esențiale două coordonate de acțiune: combaterea corupției și dezvoltarea capacității de apărare a siguranței naționale”, a spus el.

 

„A fost un vot destul de concludent. Este o mare responsabilitate pentru mine și sper să facem ceva extraordinar de bun pentru cetățeni”, a declarat el apoi presei.

 

Eduard Hellvig a mai spus că instituția în sine nu are probleme de imagine și că a apreciat faptul că SRI și-a păstrat independența în mandatul predecesorului său, George Maior.

„Această independență instituțională pe care SRI a avut-o față de corpul politic cred că e important să fie dusă mai departe și, din aceste considerente, cred că dacă au fost anumite mici sincope, lucrurile pot fi îmbunătățite. Poate o transparență mai mare în zona de comunicare, poate o diplomație publică mai prezentă ar ajuta la transparentizare, dar pe fond nu cred că există probleme fundamentale”, a spus noul șef al SRI.

 

Întrebat cum va colabora cu Florian Coldea, care a fost director interimar al SRI după demisia lui George Maior și care redevine adjunct al șefului instituției, Eduard Hellvig a răspuns: „La momentul acesta nu am niciun motiv pentru care să nu colaborez cu toți adjuncții din SRI și, evident, și cu dl. General Coldea. 

 

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments