Efectele miraculoase ale cepei

0
111

Sursă de vitamine pentru organism, ceapa ne ajută să ne ferim de viroze şi ne menţine sănătatea rinichilor. De asemenea, durerile reumatice sunt mult ameliorate la persoanele care mănâncă frecvent ceapă.

Ceapa este un aliment prezent în multe preparate culinare, dar poate fi consumată şi ca atare. Cel mai mare beneficiu pe care îl aduce organismului este efectul dezinfectant.

Stimulează imunitatea

Nu te grăbi să dai buzna în farmacie la primele semne de răceală. Nu uita că ai în casă un aliment-medicament: ceapa. O poţi zdrobi şi lăsa lângă tine, pe colţul mesei sau pe noptieră. Dacă dormi cu ceapa lângă tine, dimineaţa nu vei mai avea nasul înfundat. Mai mult, ceapa stimulează imunitatea, indiferent dacă îi inhalăm mirosul sau o mâncăm.

Ţine bolile infecţioase la distanţă

„Ceapa are şi proprietatea de a regla circulaţia sangvină şi metabolismul, iar persoanele care o consumă frecvent sunt mai ferite de viroze şi gripe, dar şi de boli infecţioase în general”, explică dr. Laurenţiu Luca.

Calmează tusea

Dacă ai semne de viroză şi tuşeşti, apelează tot la ceapă. Calmează tusea şi stimulează eliminarea secreţiilor. De asemenea, acest aliment calmează şi durerile de cap, şi simptomele sinuzitei. „Mai mult, fructosanul – o substanţă din ceapă – îi conferă proprietăţi diuretice. Nu în ultimul rând, banala ceapă – în special sucul ei – are proprietăţi antiinflamatorii şi antiparazitare şi contribuie mult la menţinerea valorilor colesterolului în limite normale”, susţine dr. Luca.

 Te scapă de durerile reumatice

 Pentru a scăpa de durerile pricinuite de crizele reumatice, trebuie să cureţi două cepe de mărime medie, să le tai şi să le fierbi un sfert de oră în jumătate de litru de apă. Din acest amestec trebuie să bei dimineaţa, pe stomacul gol, şi seara, înainte de culcare, câte o ceşcuţă. Pentru a avea eficienţă, o cură trebuie să dureze 21 de zile.

Adio, vergeturi!

Oamenii de ştiinţă americani au făcut un studiu pe 54 de femei care aveau vergeturi. Acestea şi-au masat zonele cu probleme, pe durata studiului, cu o cremă ce conţinea extract de ceapă, iar vergeturile s-au atenuat.

 Fiertura care reglează glicemia

Diabeticii îşi pot ţine foarte uşor în frâu glicemia tot cu ajutorul cepei. Într-un litru de apă, pune patru cepe mici şi le lasă-le de seara până dimineaţa. Din această licoare trebuie să bei câte o ceşcuţă în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.

„Dacă totuşi v-aţi îmbolnăvit, cataplasma cu ceapă coaptă, aplicată pe piept, vă ajută să învingeţi simptomele răcelii.”, Dr. Laurenţiu Luca.

 

 

 

 

 

 

Sursa: ziarulring

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentȘi-a făcut uniforma de râs, obligând un copil cu handicap să-i rumege țigările. Agentul dă acum explicații judecătorilor
Articolul următorHaiducii din Pașcani. Persoane necunoscute au dat apă la toate blocurile debranșate de la rețea de ApaVital
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments